Guvernul italian vrea să reconstruiască Colosseumul

Guvernul italian vrea să reconstruiască Colosseumul
Publicat: 23/11/2014, 20:22

Au trecut 1.500 de ani de când Colosseum-ul găzduia lupte între gladiatori și spectacole grandioase. În prezent, Dario Franceschini, ministrul italian al culturii, a declarat că oamenii se pot bucura de monumente doar dacă acestea prind viață.

Excavațiile din ultimele secole au scos la iveală coridoarele și cuștile în care erau ținute animalele sălbatice. Franceschini a declarat că arena în care 35.000 de telespectatori urmăreau în trecut luptele, execuțiile și confruntările cu fiare va găzdui „concerte clasice, spectacole de teatru sau proiecția unor piese antice”, excluzând „meciurile de fotbal”.

„Sunt convins că dacă arena va fi reconstruită în mod inteligent, Colosseum-ul, simbolul acestei țări, va deveni mult mai atractiv. Nu vorbim despre meciuri de fotbal, precum Bayern versus Roma, ci ne referim la spectacole de muzică clasică, piese de teatru și alte evenimente culturale”.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase