Consiliul de Securitate al ONU condamnă masacrul comis de Armata din Myanmar

Consiliul de Securitate al ONU condamnă masacrul comis de Armata din Myanmar
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 30/12/2021, 10:27

Consiliul de Securitate al ONU a condamnat, în cursul zilei de miercuri, un masacru atribuit Armatei din Myanmar.

Decizia vine înn contextul în care rămășițele carbonizate a 35 de persoane au fost descoperite în estul țării, informează Agerpres.

Printre victime se numără și doi angajați ai organizației Salvați Copiii, potrivit sursei citate. De asemenea, și patru copii au fost uciși în acest masacru, potrivit Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite.

Instituția subliniază, prin interrmediul unui comunicat de presă, „necesitatea ca responsabilii acestor fapte să fie traşi la răspundere”.

Membrii Consiliului de Securitate au cerut, de asemenea, încetarea imediată a violenţei şi au reamintit „importanţa respectării drepturilor omului şi a garantării siguranţei civililor”.

ONG-ul Salvaţi Copiii a declarat marţi că doi dintre angajaţii săi au fost ucişi pe 24 decembrie într-un atac „comis de armată în statul Kayah” din estul Mynamarului.

Myanmar Witness Observatory a anunțat că 35 de oameni, printre care și copii și femei, au fost uciși și arși de militari pe 24 decembrie.

Autoritățile militare din Myanmar au recunoscut o parte din acuzații

Un purtător de cuvânt al juntei militare din Myanmar a recunoscut, sâmbătă, că au izbucnit ciocniri în respectiva regiune și că soldații au ucis mai multe persoane, dar nu a oferit detalii suplimentare.

După acest masacru, Statele Unite au solicitat din nou comunității internaționale impunerea unui embargo privind exporturile de arme către Myanmar, țară aflată în haos după lovitura de stat din februarie.

Peste 1.300 de persoane au fost ucise în represiunea condusă de forţele armate, potrivit unui ONG local.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase