• Publicat:
  • Actualizat:
Internațional

Contestat de POPULIȘTII lumii, George Soros e ales „PERSONALITATEA anului” 2018 de Financial Times

George Soros a fost desemnat „personalitatea anului 2018" de Financial Times. Vezi de ce a fost ales tocmai controversatul miliardar

George Soros, în vârstă de 88 de ani, este miliardar, filantrop și investitor, dar și un preferat al adepților teoriilor conspirațiilor, un adversar al lui Donald Trump, fiind acuzat și că se amestecă în treburile interne ale unor state cum sunt Ungaria, Polonia sau România.

Când un fan al lui Trump a trimis bombe adversarilor președintelui SUA, unul dintre destinatari a fost Soros. Iar Viktor Orban, primul-ministru maghiar, l-a declarat pe miliardar criminal și a etichetat fundația acestuia ilegală.

George Soros, ales personalitatea anului 2018 de Financial Times

De obicei, Financial Times alege personalitatea anului în funcție de realizări, dar în cazul lui Soros, alegerea sa a fost o raportare la „valorile pe care le reprezintă”, a precizat publicația britanică.

Omul de afaceri este descris drept „părintele industriei fondurilor speculative”, dar și „portdrapelul democrației liberale și unei societăți deschise”.

În plus, Financial Times îl prezintă pe Soros drept un filantrop în „combaterea autoritarismului, rasismului și intoleranței”. Prin lungul său angajament față de deschidere, libertatea presei și drepturile omului, el și-a atras mânia regimurilor autoritare și, din ce în ce mai mult, a populiștilor naționaliști care continuă să câștige teren, în special în Europa.

„Sunt găsit vinovat pentru orice, sunt inclusiv Antihristul”, spune Soros. „Aș vrea să nu am atât de mulți dușmani, dar iau asta drept un semn că fac ceva corect”.

Născut în Ungaria, miliardarul, celebru în lumea finanțelor pentru atacul său speculativ contra lirei sterline în 1992, a devenit principala țintă de atac a naționaliștilor și susținătorilor teoriilor complotise, atât din Europa, cât și din Statele Unite, care îl acuză mai ales de sprijinirea migrației ilegale prin acțiunile sale umanitare.

Fundația sa din Europa a fost nevoită să-și transfere sediul de la Budapesta la Berlin după adoptarea de către guvernul Viktor Orban a unui set de legi intitulat „Stop Soros”.

În Statele Unite, președintele Donald Trump l-a acuzat pe miliardar, un mare donator al democraților, de finanțarea manifestațiilor contra confirmării la Curtea Supremă a judecătorului Brett Kavanaugh.

Foto: Hepta

Inchide