CONTROVERSE. Scena politică din Republica Moldova se clatină din nou după ce „predarea sacoșei negre” a fost filmată și dintr-un alt unghi! Seism în majoritatea parlamentară pro-rusă – VIDEO

Redactor:
Gandul
CONTROVERSE. Scena politică din Republica Moldova se clatină din nou după ce „predarea sacoșei negre” a fost filmată și dintr-un alt unghi! Seism în majoritatea parlamentară pro-rusă – VIDEO
Scena politică din Republica Moldova se clatină din nou după ce „predarea sacoșei negre” a fost filmată și dintr-un alt unghi! Seism în majoritatea parlamentară pro-rusă / Sursă FOTO: Captură Facebook

Iurie Reniță, parlamentarul aflat în Opoziția din Republica Moldova, a stârnit noi contreverse pe scena politică după ce a publicat pe contul personal de Facebook un alt videoclip în care este surprins Igor Dodon primind o pungă neagră de la Vlad Plahotniuc după ce și luni, 18 mai, publicase imagini de la aceeași întâlnire, dar surprinse din alt unghi.

Iurie Raniță a anunțat că va depune plângere împotriva președintelui Igor Dodon deoarece bănuiește că în sacoșă s-ar fi aflat o mare sumă de bani.

CONTROVERSE. „A negociat cum să vândă din nou Republica Moldova Federației Ruse”

Fostul ambasador în România a precizat că ar fi primit înregistrările la Parlament și a scris pe Facebook că este conștient de proveniența acestora – „arsenalul de materiale compromițătoare ale odiosului Plahotniuc… Dincolo de toate aceste suspiciuni și riscuri pe care mi le-am asumat conștient, a prevalat ferma mea convingere că trebuia neapărat de făcut publică această secvență video, în care apare în toată splendoarea și nimicnicia sa Igor Dodon și cei cu care a negociat, în modul cel mai criminal posibil, cum să vândă, din nou, Republica Moldova Federației Ruse”.

Coaliția de guvernare pro-rusă se clatină după ce doi parlamentari s-au retras iar numărul total al favorizanților ruși din Parlamentul moldovean a ajuns la 52. Astfel, se află la un prag de doi parlamentari de a pierde majoritatea parlamentară.

Întâlnirea dintre Igor Dodon și Vlad Pahotniuc, filmată din două unghiuri diferite

Deputatul Iurie Reniță a susținut că în sacoșa respectivă ar fi fost 700 mii de euro, bani pe care Vlad Plahotniuc îi oferea lui Igor Dodon pentru ca preşedintele să-şi întreţină partidul, dar şi să formeze o alianţă cu democraţii la acea vreme. În acele înregistrări video, publicate imediat ce democraţii au pierdut guvernarea, Igor Dodon afirma că primeşte câte 700 mii de euro din Federaţia Rusă şi că Dmitrii Kozak, la acea vreme vicepremierul Rusiei, i-a sugerat să ceară aceşti bani de la Vlad Plahotniuc.

De asemenea, în imaginile publicate de deputat se poate observa cum Vlad Platohniuc îi oferă lui Igor Dodon o sacoșă neagră iar cel din urmă răspunde: „Iar umblați cu sacoșele?”. Ulterior, președintele îl îndeamnă pe Vlad Plahotniuc să îi dea sacoșa lui Costea (despre care se crede că este Cornel Furculită, deputat PSRM și om de încredere al lui Igor Dodon).

În urma publicării acestor imagini, Iurie Reniță a solicitat Parlamentului iniţierea procedurii de suspendare din funcţie a şefului statului şi diferirea acestuia în justiţie.

Întâlnirea filmată dintr-un alt unghi poate fi vizionată aici.

 

Inchide