Conturile de Twitter ale mai multor publicații americane au fost sparte de hackeri. În urma atacului, a rămas un anunț despre „al Treilea Război Mondial”

Conturile de Twitter ale mai multor publicații americane au fost sparte de hackeri. În urma atacului, a rămas un anunț despre „al Treilea Război Mondial
Publicat: 17/01/2015, 22:31

Potrivit unui mesaj apărut pe contul agenției de presă United Press International (UPI), Papa ar fi afirmat că „al Treilea Război Mondial a început”, în timp ce contul cotidianului New York Post informa că portavionul USS George Washington a fost vizat de rachetele chineze, potrivit Mediafax.

Un oficial al Pentagonului a precizat că mesajul referitor la ostilitățile cu China este „eronat”.

Ziarul, proprietate a grupului News Corp, condus de Rupert Murdoch, a declarat: „Contul nostru de pe Twitter a fost spart pentru o perioadă scurtă de timp. Anchetăm acest caz”.

Alte mesaje false au evocat convocarea de către președinta Rezervei Federale, Janet Yellen, a unei reuniuni de urgență, pentru a fixa o dobândă de referință negativă.

Un alt mesaj afirma că patronul Bank of America a lansat un apel la calm, dând asigurări că o astfel de acțiune nu va avea impact asupra conturilor de economii.

Conturile de Twitter ale mai multor au fost instituții de presă au fost victimele hackerilor în ultimii doi ani, inclusiv contul agenției France Presse și al BBC.