• Publicat:
  • Actualizat:
Internațional

Coreea de Nord ar avea legătură cu atacul cibernetic WannaCry. Dovezile cercetătorilor

Coreea de Nord ar avea legătură cu atacul cibernetic WannaCry. Dovezile cercetătorilor
Cercetătorii Symantec și Kaspersky Lab au declarat pentru Reuters că ar putea exista o legătură între Coreea de Nord și atacul cibernetic WannaCry, aceștia precizând că au fost identificate dovezi tehnice în acest sens.

Cercetătorii în domeniul securității informatice au identificat dovezi tehnice despre care ar putea fi o legătură între Coreea de Nord și atacul cibernetic WannaCry, care a afectat, la nivel global, peste 300.000 de computere din 150 de țări.

Companiile Symantec și Kaspersky Lab au anunțat luni că anumite coduri din versiunile anterioare ale software-ului WannaCry apar și în unele programe utilizate de Lazarus Group, pe care cercetătorii din mai multe companii i-au identificat ca făcând parte dintr-o operațiune de hacking nord-coreeană.

„Acesta este cel mai bun indiciu pe care l-am găsit până acum cu privire la originea WannaCry”, a declarat cercetătorul Kaspersky Lab Kurt Baumgartner pentru Reuters.

Ambele companii au precizat însă că este prematur pentru a stabili dacă Coreea de Nord a fost implicată în atacuri, doar în baza unor informații publicate pe Twitter de către cercetătorul Google Neel Mehta.

Cele două companii au precizat că trebuie să mai studieze codurile și au cerut sprijin pentru realizarea analizei.

Inchide