• Publicat:
  • Actualizat:
Internațional

Coreea de Nord lansează proiectile cu rază scurtă de acțiune în Marea Japoniei

Coreea de Nord lansează proiectile cu rază scurtă de acțiune în Marea Japoniei
Coreea de Nord a lansat joi proiectile cu rază scurtă de acțiune în largul coastelor de est, la câteva ore după adoptarea unei rezoluții care înăsprește sancțiunile impuse Phenianului, a anunțat Ministerul sud-coreean al Apărării, relatează AFP în pagina electronică.

Potrivit ministerului, șase proiectile cu o rază de acțiune de 100 până la 150 de kilometri au fost trase în Marea Japoniei, la ora locală 10.00 (3.00, ora României).

Un purtător de cuvânt, Moon Sang-gyun, a declarat că ministerul încerca să stabilească dacă este vorba despre obuze sau rachete cu rază scurtă de acțiune.

„Coreea de Sud supraveghează orice mișcare suplimentară pe care ar putea s-o facă Nordul”, a adăugat el.

Coreea de Nord efectuează tiruri de obuze sau rachete la intervale regulate, pentru a-și semnala astfel nemulțumirea față de vecinii săi sau față de comunitatea internațională.

Sancțiunile adoptate miercuri de către Consiliul de Securitate al ONU sunt cele mai dure impuse până în prezent Coreei de Nord, care a efectuat pe 6 ianuarie al patrulea test nuclear, urmat pe 7 februarie de tirul unei rachete cu rază lungă de acțiune, denunțat de către comunitatea internațională drept un tir de testare a unei rachete balistice.

Inchide