Coreea de Nord ridică o ARMATĂ de 800.000 de soldați împotriva SUA. „Este dorința tinerei generații de a-i elimina pe maniacii războiului”

Coreea de Nord ridică o ARMATĂ de 800.000 de soldați împotriva SUA. „Este dorința tinerei generații de a-i elimina pe maniacii războiului”
Coreea de Nord ridică o armată de 800.000 de soldați împotriva SUA / Sursa FOTO: wikimedia.org
Publicat: 18/03/2023, 12:02

Coreea de Nord se laudă că are pregătită o armată uriașă în caz de război cu Statele Unite. Phenianul arată că aproximativ 800.000 de oameni s-au oferit voluntar să se înroleze sau să se reînscrie în forțele armate pentru a lupta împotriva Americii.

Autoritățile nord-coreene susțin că numai vineri „800.000 de studenţi şi muncitori din întreaga ţară şi-au exprimat dorinţa de a se înscrie în armată pentru a contracara SUA”.

Coreea de Nord a lansat o rachetă ICBM

Potrivit ziarului Rodong Sinmun, „entuziasmul tot mai mare al tinerilor de a se înscrie în armată este o demonstraţie a dorinţei de neclintit a tinerei generaţii de a-i elimina fără milă pe maniacii războiului, care fac ultime eforturi pentru a distruge ţara noastră socialistă dragă, şi de a îndeplini marea cauză a reunificării naţionale fără eşec, dar şi o manifestare clară a patriotismului lor înfocat”.

Știrea cu mobilizarea fără precedent vine la scurt timp după ce Coreea de Nord a lansat (joi, 16 martie) o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) din clasa Hwasong-17, drept răspuns la exerciţiile militare în derulare desfășurate de SUA şi Coreea de Sud. Phenianul a lansat racheta ICBM, între Peninsula Coreeană şi Japonia, cu doar câteva ore înainte ca liderul de la Seul să zboare spre Tokyo pentru un summit între Japonia și Coreea de Sud pe tema contracarării Nordului dotat cu arma nucleară.

Forţele sud-coreene şi cele americane au început săptămâna aceasta exerciţii comune, intitulate „Freedom Shield 23” („Scutul Libertăţii 23”), care se desfăşoară timp de 11 zile, la o scară nemaivăzută din 2017 încoace.

Kim Jong Un a acuzat SUA şi Coreea de Sud că amplifică tensiunile în regiune prin aceste exerciţii militare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase