CORONAVIRUS. Brazilia a depășit Italia ca număr de decese provocate de COVID-19

Redactor:
Andrei Vacaru
CORONAVIRUS. Brazilia a depășit Italia ca număr de decese provocate de COVID-19
CORONAVIRUS. Brazilia a depășit Italia ca număr de decese provocate de COVID-19. Sursa foto: Shutterstock

Brazilia a depășit Italia în ceea ce privește numărul de decese provocate de COVID-19, astfel că, la nivel mondial, țara din America de Sud ocupă acum locul al treilea în această privință.

Astfel, Brazilia a înregistrat încă 1.473 de morți în ultimele 24 de ore, numărul total al deceselor depășind acum 34.000, potrivit The Guardian.

Informațiile au fost făcute publice de către Ministerul brazilian de Externe joi noaptea (vineri dimineața, ora României, n. red.). Astfel, doar Statele Unite și Marea Britanie au înregistrat mai multe decese provocate de coronavirus decât Brazilia.

De asemenea, numărul total al infectărilor cu coronavirus a ajuns la 615.000 în Brazilia, pe locul al doilea la nivel mondial, țara fiind depășită la acest capitol doar de Statele Unite ale Americii.

 

 

Jair Bolsonaro continuă să se opună restricțiilor

Într-un mesaj transmis online cu puțin timp înainte de publicarea datelor, președintele țării, Jair Bolsonaro, a evitat să menționeze victimele COVID-19, dar a continuat să critice măsurile luate de către autorități pentru limitarea răspândirii coronavirusului, precum carantia sau distanțarea socială.

„Nu putem să contiuăm așa. Nimeni nu mai poate suporta. Impactul acestor măsuri va fi mult mai mare decât morțile regretabile înregistrate în ultimele trei luni”, a spus Bolsonaro.

Directorul Institutului de Studii de Sănătate al Braziliei, Miguel Lago, a declarat că decizia recentă de relaxare a unora dintre măsurile destinate limitării răspândirii bolii a fost o greșeală și că din acest motiv Brazilia ar putea să se confrunte cu o explozie a numărului de noi cazuri. El a adăugat că o creștere rapidă a infectărilor ar pune o presiune și mai mare pe spitalele din țară, deja afectate de numărul mare de pacienți.

„Sunt foarte îngrijorat. Spitalele vor intra în colaps în aproape toate statele. Cred că ce e mai rău abia acum urmează”, a declarat Miguel Lago.

De asemenea, specialistul l-a criticat pe președintele Bolsonaro, despre care a declarat că este responsabil pentru situația actuală. Lago a declarat că Administrația actuală a dat dovadă de incompetență în gestionarea crizei, dar și că Bolsonaro ar critica măsurile de limitare a COVID-19 doar pentru a avea șanse mai mari de a fi reales în 2022.

Statele São Paulo și Rio de Janeiro sunt statele cele mai afectate din Brazilia în acest moment.

Inchide