CORONAVIRUS. Creștere-record a numărului de cazuri de COVID-19 în Brazilia

Redactor:
Andrei Vacaru
CORONAVIRUS. Creștere-record a numărului de cazuri de COVID-19 în Brazilia
CORONAVIRUS. Creștere-record a numărului de cazuri de COVID-19 în Brazilia. Sursa foto: Shutterstock

Brazilia a înregistrat aproape 26.500 de noi cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus, a anunțat ministrul Sănătății din această țară, aceasta fiind cea mai mare creștere zilnică a bilanțului de la începutul pandemiei de COVID-19.

Astfel, după această actualizare, numărul total de cazuri de infectare a ajuns la 438.238, al doilea cel mai ridicat număr de cazuri la nivel mondial, după cel din Statele Unite, după cum informează site-ul agenției de presă DPA.

La nivel național, cel puțin 26.754 de persoane au decedat în Brazilia din cauza COVID-19, astfel că țara ocupă locul șase la nivel mondial în această privință, potrivit datelor publicate de către Universitatea Johns Hopkins.

Potrivit autorităților braziliene, numărul cazurilor nedetectate și al deceselor cauzate de COVID-19 fără să fie înregistrate ca atare ar putea fi mult mai mare, ca urmare a unui număr relativ scăzut de testări și o întârziere în ceea ce privește analizarea în laboratoare a probelor deja recoltate.

Statul São Paulo rămâne în continuare cel mai afectat din țară

Cel mai populat stat al Braziliei, São Paulo, care are peste 40 de milioane de locuitori, a înregistrat 6.382 de cazuri noi de infectare cu noul tip de coronavirus față de ziua precedentă, acesta fiind un nou record în rândul statelor braziliene.

Guvernatorul statului, João Doria, a anunțat recent că va extinde măsurile de restricționare a circulației populației în scopul limitării răspândirii coronavirusului, însă a informat și că va lua măsuri pentru revenirea treptată a economiei la normal.

Noul bilanț este cu atât mai îngrijorător cu cât, recent, Programul Alimentar Mondial al Organizației Națiunilor Unite a avertizat că, din cauza măsurilor impuse pentru limitarea creșterii numărului de noi cazuri de infectare, 14 milioane de persoane din America Latină și din Caraibe riscă să se confrunte cu foametea.

În ciuda majorării constante a numărului deceselor puse pe seama infectării cu SARS-CoV-2, preşedintele țării, Jair Bolsonaro, îndeamnă frecvent la reluarea activităţilor economice în numele păstrării locurilor de muncă.

Inchide