Criză în Familia Regală britanică | Prima reacție a prințului Harry / Decizia retragerii, luată cu „mare tristețe” – VIDEO

Criză în Familia Regală britanică | Prima reacție a prințului Harry / Decizia retragerii, luată cu „mare tristețe - VIDEO
Publicat: 20/01/2020, 09:07

Palatul Buckingham a anunțat, sâmbătă, faptul că prințul Harry și Meghan nu o vor mai reprezenta formal pe Regina Elizabeth a II-a, nu vor mai folosi titulatura de „Alteța sa Regală” și se vor susține financiar.

Scopul noului acord a fost să pună capăt crizei care a izbucnit în Familia Regală britanică, după ce cuplul și-a anunțat intenția de a reduce din aparițiile oficiale în numele Reginei Elizabeth a II-a și a de a petrece mai mult timp în America de Nord.

Prințul Harry a susținut, duminică, un discurs pentru organizația caritabilă Sentebale și a declarat, vizibil afectat, că rezultatul final al discuțiilor cu Familia Regală nu a fost acela pe care el și soția sa, Meghan Markle, l-ar fi dorit.

„Noi am sperat să putem continua să o reprezentăm pe Regină, țările Commonwealth și asociațiile mele militare, fără fonduri publice. Din păcate, acest lucru nu a fost posibil”, a spus prințul Harry, al șaselea pretendent la tronul Marii Britanii, transmite Reuters.

„Am acceptat acest acord știind că cine sunt eu cu adevărat nu se va schimba și voi rămâne la fel de dedicat. Dar, sper că vă va ajuta să înțelegeți faptul că a trebuit să fac un pas înapoi în schimbul unei vieți mai liniștite”, a mai adăugat prințul.

Conform noului aranjament, Harry va rămâne prinț iar cuplul își va păstra titlul de duci de Sussex, în timp ce își încep o nouă viață, departe de Marea Britanie. Prințul Harry și Meghan Markle își vor petrece majoritatea timpului în America de Nord, dar nu vor mai participa la evenimentele viitoare ale Familiei Regale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase