Mihai Draghici
20.08.2019
Internațional

Criză politică în Italia: Premierul Giuseppe Conte a demisionat

Criză politică în Italia: Premierul Giuseppe Conte a demisionat
Premierul Italiei, Giuseppe Conte, și-a prezentat marți demisia, înaintea unei moțiuni de cenzură generate de disensiunile din coaliția guvernamentală, relatează site-ul agenției ANSA.

„Dragă Matteo Salvini, ar fi trebuit să retragi miniștrii din Guvern. Eu aș fi fost avocatul poporului, dar din cauza acestei acțiuni Guvernul acesta se încheie aici, voi merge la președintele țării pentru a-i oferi demisia mea din funcția de prim-ministru”, a declarat Giuseppe Conte în Parlament înaintea dezbaterii moțiunii de cenzură inițiate de partidul Liga Nordului (extremă-dreapta).

Liga Nordului, condusă de vicepremierul Matteo Salvini, care este și ministru de Interne, a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Giuseppe Conte în contextul disensiunilor cu partenerul de guvernare, Mișcarea Cinci Stele (populistă, antisistem), condusă de Luigi di Maio.

Președintele Italiei, Sergio Mattarella, va decide, după consultări cu principalele partide, dacă va desemna un alt prim-ministru sau va convoca alegeri parlamentare anticipate.

Foto: Hepta

 

Inchide