Gândul
  • Publicat:
  • Actualizat:
Internațional

Croaziera groazei. Coronavirusul face ravagii pe Diamond Princess, unde sunt și 17 români

Croaziera groazei. Coronavirusul face ravagii pe Diamond Princess, unde sunt și 17 români

Vasul de coazieră Diamond Princess, plasat în carantină pentru două săptămâni pe 3 februarie, când a ajuns în Yokohama, devine încet-încet un spital ambulant pentru infecția cu coronavirus.

La bordul vasului japonez de croazieră sunt și 17 români, doi turiști și 15 angajați.

Alte 39 de persoane au fost confirmate ca fiind purtătoare a infecției cu coronavirus pe vasul de croazieră Diamond Princess, inclusiv un ofițer de carantină, urcând numărul total la 175, a declarat miercuri ministerul sănătății de la Tokyo.

Dintre cele 39 de cazuri noi, zece sunt membri ai echipajului, iar 29 pasageri. Zece sunt cetățeni japonezi, iar restul din 11 țări, printre care Statele Unite și China.
Patru dintre aceștia sunt în stare gravă.

Cei care sunt diagnosticați cu coronavirus sunt luați de pe navă și duși la spital. Numărul total de turiști și membri ai echipajului trece de 3.700 de persoane.

Ofițerul de carantină infectat se ocupa cu distribuirea formularelor prin care era verificată starea de sănătate a pasagerilor. El purta mască și mănuși, dar nu și costum complet de protecție.

Mark Kortepeter, profesor de epidemiologie la Universitatea Nebraska a declarat că infecțiile de pe vas indică un ”agent deosebit de transmisibil”, cel puțin în medii închise.

”Ofițerul de carantină infectat indică, probabil, riscul mare la care se expun chiar și cei care încearcă să se protejeze, pentru că virusul este neiertător și nu există marjă de eroare în utilizarea echipamentul de protecție personal și a igienei mâinilor”, a spus expertul epidemiolog.

Ministerul Afacerilor Externe a precizat, săptămâna trecută, că 17 cetățeni români, doi turiști și 15 membri ai echipajului, se află pe nava de croazieră care este în carantină în portul japonez Yokohama, după ce la bordul acesteia au fost depistate mai multe cazuri de coronavirus.

Ambasada României la Tokyo a fost notificată de Ministerul nipon al Afacerilor Externe, a anunțat MAE.

 

Inchide