Culmea summit-urilor. 1.700 de avioane private aduc liderii lumii la Forumul Economic de la Davos, pentru o discuție despre schimbările climatice

Culmea summit-urilor. 1.700 de avioane private aduc liderii lumii la Forumul Economic de la Davos, pentru o discuție despre schimbările climatice
Publicat: 24/01/2015, 21:16

Ediția a 45-a a Forumului Economic Mondial de la Davos a devenit ținta ironiilor presei străine, după ce s-ar estimat că zecile de șefi de state și cei 2.500 de oameni de afaceri prezenți la eveniment ar fi ajuns în orașul elvețian cu 1.700 de avioane private. Totul, în condițiile în care unele dintre principalele teme puse în discuție de această dată de liderii lumii sunt cele ale schimbărilor climatice și ale inegalității la nivel global.

Subiectul a fost prezentat și în cadrul emisiunii „The Daily Show”, a lui Jon Stewart, care a explicat că poate participanții vor vorbi despre clima pe care ei înșiși o schimbă, scrie Huffington Post.

Sursă: YouTube

Subiectul a fost prezentat și de către jurnaliștii de la Business Insider. „Conferința este organizată în orașul de munte elvețian Davos, unde 1.700 de avioane private sunt așteptate să aducă mulți miliardari și numeroase celebrități pe parcursul următoarelor patru zile”, scriau ei miercuri.

Un alt mod popular de a ajunge la forum este acela de a călători cu elicopterul, adaugă cei de la Business Insider, menționând totodată că printre cei care participă la evenimentul de la Davos se numără cel mai bogat om din lume – Bill Gates, fondatorul Alibaba Jack Ma, COO-ul Facebook, Sheryl Sandberg și CEO-ul Yahoo!, Marissa Mayer.

Există însă și surse care susțin că numărul de avioane prezentat este incorect și că datele publicate s-ar putea referi mai degrabă la cursele dus-întors, adică din diferite locații către Davos și înapoi. În aceste condiții, ar fi vorba despre dublarea traficului aerian și deci de doar 425 de zbori exclusive din diverse locații către Davos, explică Quartz.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase