Cum a fost păcălit pilotul unui avion să aterizeze de urgență la Barcelona. VIDEO cu haosul declanșat pe pista aeroportului El Prat

Cum a fost păcălit pilotul unui avion să aterizeze de urgență la Barcelona. VIDEO cu haosul declanșat pe pista aeroportului El Prat
Sursa FOTO: picryl.com
Publicat: 07/12/2022, 18:34

Un avion ce zbura din Maroc spre Turcia a efectuat o aterizare de urgenţă pe aeroportul El Prat din Barcelona în primele ore ale zilei de miercuri. 28 de persoane aflate la bord au fugit pe pistă, provocând haos pe unul dintre cele mai mari aeroporturi din Spania.

Câțiva dintre fugari (migranți, după cum notează presa locală) chiar au reușit să se facă nevăzuți înainte ca forțele de ordine să ajungă la avion.

Autoritățile spaniole cred că a fost vorba despre un plan bine organizat.

O femeie însărcinată a simulat intrarea în travaliu

Cotidianul La Vanguardia prezintă imagini video cu migranții care fug pe pista aeroportului El Prat, în încercarea de a scăpa de forțele de ordine.

Potrivit sursei citate, situația de urgență a fost cauzată de o femeie însărcinată aflată la bordul zborului Maroc-Turcia. Ea a simulat intrarea în travaliu, anunțând echipajul că i s-a rupt apa. Femeia însărcinată a fost dusă la spital, unde nu s-au găsit dovezi că ar fi fost în travaliu. Ulterior, spaniolii au reținut-o sub acuzația de tulburare a ordinii publice.

Polițiștii au reușit să-i prindă doar pe jumătate dintre cei care au fugit din avion. Grupul se afla în zborul Pegasus Airlines de la Casablanca la Istanbul și a sărit din avion imediat ce ușile s-au deschis, la aterizare. Autoritățile spaniole susțin că toți cei 28 au căutat să intre ilegal în Spania. Dintre cei 14 capturați, cinci au fost urcați înapoi în avion, iar ceilalți vor fi deportați în Maroc.

Nu este primul incident de acest gen. În octombrie 2021, un grup de pasageri a fugit dintr-un avion pe pista aeroportului de pe insula Mallorca, tot după o aterizare de urgenţă. Și atunci a fost vorba de un fals pretext. 12 persoane au fost prinse, dar tot atâtea au reușit să scape.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase