Cutremur puternic în Grecia, în apropiere de Atena. Anunț de ultimă oră al autorităților

Cutremur puternic în Grecia, în apropiere de Atena. Anunț de ultimă oră al autorităților
Cutremur puternic în Grecia, în apropiere de Atena. Anunț de ultimă oră al autorităților / Sursa FOTO: Twitter
Publicat: 30/11/2022, 10:09

Un cutremur cu magnitudinea 5 grade pe scara Richter a fost înregistrat marţi seară, 29 noiembrie, pe insula grecească Evia, la 56 km nord-est de Atena, informează Observatorul geodinamic din capitala elenă.

Potrivit AP, nu au fost raportate pagube materiale și nici persoane rănite.

Cutremurul, resimțit în zona metropolitană a Atenei

Mişcarea telurică a avut epicentrul la est de insula Evia şi la o adâncime de 9 km. Seismul s-a produs la ora locală 20.06 și a fost resimţit în special pe insulă şi în Attica, zona metropolitană a Atenei.

Acesta este al patrulea şi cel mai puternic cutremur care a avut loc marţi şi înregistrat cu acelaşi epicentru în Evia: primul cutremur, de 4,8 grade, a fost înregistrat la 04.32 GMT, urmat de alte două, de 4,1 şi, respectiv, 4,2, aproape o oră mai târziu (05.23 şi 05.24 GMT).

Situată pe mai multe linii de falii geologice, Grecia este lovită în mod regulat de cutremure care provoacă uneori victime şi pagube materiale. În octombrie 2021, un cutremur de 6,3 pe insula Creta a provocat pagube materiale, dar nu a făcut victime. În octombrie 2020, însă, un cutremur cu magnitudinea 7 pe scara Richter, produs în Marea Egee, a făcut doi morţi pe insula grecească Samos şi peste 100 în oraşul de coastă din apropiere Izmir, aflat în Turcia.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase