Dalai Lama a făcut primele declarații după atentatele de la Paris. Ce a transmis liderul spiritual tibetan

Dalai Lama a făcut primele declarații după atentatele de la Paris. Ce a transmis liderul spiritual tibetan
Publicat: 18/11/2015, 12:13
Actualizat: 18/11/2015, 16:36

Liderul spiritual din Tibet a spus că ascensiunea ISIS nu va putea fi combătută prin „rugăciuni” și i-a descris pe teroriști drept „limitați psihic”.

Dalai Lama a făcut primele declarații după atentatele de vinerea trecută de la Paris, scrie Daily Mail. Liderul tibetan a acordat un interviu pentru DW: „Nu putem rezolva problema prin rugăciuni. Sunt budist și cred în rugăciuni. Dar oamenii au creat această problemă și acum îi cerem lui Dumnezeu să o rezolve. Este irațional. Dumnezeu ar spune – Rezolvați-vă singuri problema, pentru că voi ați generat-o.

Ar fi mai bine să căutăm pacea în familiile și societatea noastră, să nu așteptăm ajutor de la Dumnezeu, Buddha sau guvernele lumii”.

„Vom continua să vedem o revenire a haosului uman din secolul 20″, a mai spus Dalai Lama, câștigător al premiului Nobel pentru Pace în anul 1989.

Acesta a mai spus că teroriștii sunt „limitați psihic”, adăugând că nu există nicio justificare pentru uciderea unor oameni.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult