Dalai Lama: ” Germania nu poate deveni o țară arabă, Germania este Germania”

Dalai Lama:  Germania nu poate deveni o țară arabă, Germania este Germania
Publicat: 31/05/2016, 20:15
Actualizat: 06/07/2016, 09:14

„Când privim chipul fiecărui refugiat, mai ales cele ale copiilor și femeilor, resimțim suferința lor și o ființă umană care are condiții de viață mai bune are responsabilitatea să-i ajute. Dar, pe de altă parte, există prea mulți, în prezent, în Europa”, a declarat Dalai Lama.

„Europa, Germania, în special, nu poate deveni o țară arabă, Germania este Germania”, a adăugat el, referindu-se la faptul că majoritatea migranților provin din țări arabe ca Siria sau Irak.

„Este cu atât mai dificil pe plan practic. Și pe plan moral, consider de asemenea că acești refugiați nu ar trebui să fie primiți decât provizoriu. Obiectivul ar trebui să fie ca ei să revină în țara lor și să ajute la reconstrucția țării lor”, a mai precizat liderul tibetan care la rândul său trăiește în exil de peste 50 de ani, în India. De altfel în continuarea interviului Dalai Lama și-a exprimat speranța de a reveni în Tibet, „poate în câțiva ani”.

„În cazul în care condițiile revenirii mele sunt întrunite sau cel puțin pentru o scurtă vizită, aceasta ar fi pentru mine o bucurie” a spus el.