Dalai Lama: Vladimir Putin este egocentric și vrea să reconstruiască Zidul Berlinului

Dalai Lama: Vladimir Putin este egocentric și vrea să reconstruiască Zidul Berlinului
Publicat: 07/09/2014, 16:54
Actualizat: 15/04/2019, 00:26

„Atitudinea sa este: eu, eu, eu”, a explicat liderul spiritual tibetan într-un lung interviu pentru „Welt am Sonntag”, amintind că liderul rus a fost președinte, apoi premier, după care iarăși președinte.

„Este un pic cam prea mult. Este foarte egocentric”, a adăugat laureatul Premiului Nobel pentru pace, care tocmai a efectuat o vizită la Hamburg (nordul Germaniei).

„Ne-am obișnuit cu faptul că Zidul Berlinului a căzut. Dar președintele Putin pare să vrea să îl reconstruiască. Dar el aduce un prejudiciu țării sale acționând în acest fel. Izolarea este un act sinucigaș pentru Rusia”, a adăugat el.

El a asigurat totuși că China și Rusia sunt în situații diferite. „China vrea să facă parte din sistemul politic mondial și va fi dispusă să accepte regulile internaționale pe termen lung”, a afirmat Dalai Lama, care a fugit din Tibet pentru a se refugia în India în 1959, după eșecul unei revolte în Lhassa împotriva dominației chineze.

„Nu am impresia că acest lucru contează pentru Rusia sau pentru președintele Putin la ora actuală”, a conchis oficialul religios.