De unde proveneau dinții prezentați de ucraineni ca dovezi ale torturii armatei ruse

De unde proveneau dinții prezentați de ucraineni ca dovezi ale torturii armatei ruse
Publicat: 07/10/2022, 17:49

În urmă cu câteva zile, o imagine venită din Ucraina a îngrozit mii de oameni. Fotografia prezentată pe o rețea de socializare de Ministerul Apărării din Ucraina, sub explicația ”Un mini Auschwitz”, reprezentând o cutie de dinți ce păreau a fi smulși, s-a viralizat rapid, fiind preluată de presa din întrega lume. 

Însă, lucrurile nu sunt întotdeauna ceea ce par a fi. Reporteri de la publicația germană Bild au mers chiar în localitatea în care s-a făcut descoperirea macabră. Aceștia au ajuns miercuri în satul eliberat Pisky-Radkivski din regiunea Harkov și au găsit victime care au confirmat că au fost torturate de soldații ruși.

De unde proveneau dinții prezentați de ucraineni

Însă… dinții găsiți nu proveneau de la victimele torturilor sau de la persoane decedate, ci chiar de la dentistul local. ”Acești dinți seamănă cu cei din colecția mea care a fost jefuită”, a spus Serghei când a văzut fotografia. ”Sunt singurul dentist din zonă, deci dacă au fost găsiți aici sunt ai mei. Localnicii mi-au spus că rușii foloseau dinții ca să-i sperie. Eu am am scos dinții pentru că aveau probleme. În cei peste 30 de ani de activitate am scos zeci de mii de dinți, câteodată scoteam câte cinci sau opt pe zi”, spune bărbatul de 60 de ani.

Chiar dacă dinții care au îngrozit întreaga lume nu sunt proveniți de la persoane torturate, publicația Bild confirmă că tortura a fost practicată în satul respectiv, iar localnicii au declarat că auzeau strigăte de ajutor din diverse clădiri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase