DECLARAȚIE. Ministrul Transportului a declarat că dorește să fie scoase din lista zborurilor suspendate statele rămase, deoarece această măsură va ajuta industria aeriană din România

DECLARAȚIE. Ministrul Transportului a declarat că dorește să fie scoase din lista zborurilor suspendate statele rămase, deoarece această măsură va ajuta industria aeriană din România
Lucian Bode: Calea ferată Gara de Nord - Aeroportul Otopeni ar urma să fie dată în folosinţă în octombrie
Publicat: 14/06/2020, 09:36
Actualizat: 14/06/2020, 11:35

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat că dorește  să fie scoase din listă toate cele nouă state care au mai rămas pe lista zborurilor suspendate, deoarece asta va ajuta inclusiv industria aeriană din România.

„Ne interesează mult cele 12 state spre care erau suspendate zborurile și dinspre care nu se putea zbura spre România. Din cele 12 state, trei ies din această listă. Începând cu 15 iunie se poate zbura spre și dinspre Austria, Elveția și Germania, rămânând măsură suspendării zborurilor către celelalte nouă state. INSP va actualiza lista săptămânal și va intra în vigoare la 24 de ore de la aprobarea CNSU.

În acest moment, din România în Franța se poate călători, dar în momentul în care ai ajuns pe teritoriul Franței trebuie să știi că te supui regulilor de carantinare din Franța, iar în momentul în care te întorci în România trebuie să rămâi în izolare timp de 14 zile. Nu este interzis”, a declarat Lucian Bode, pentru Digi24.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a anunțat, sâmbătă, statele în care românii vor putea călători din 15 iunie, fără a mai fi obligați să stea în izolare sau carantină, la revenirea acasă. Pentru aceste țări se reiau și cursele aeriene. Lista va fi actualizată în fiecare zi de luni, în funcție de datele primite de la Institutul Național pentru Sănătate Publică privind evoluția epidemiei de coronavirus în străinătate. În prezent, pe lista țărilor spre care zborurile sunt încă suspendate se află Belgia, Franța, Italia, Marea Britanie, Olanda, Spania, Turcia, SUA și Iran.

CNSU a aprobat lista ţărilor pentru care vor fi reluate zborurile. Cei care se întorc din aceste state nu mai sunt obligaţi să intre în izolare sau carantină.

Comitetului Național pentru Situații de Urgență a stabilit care sunt țările în care românii vor putea călători, din 15 iunie, fără a mai fi nevoiți să stea în izolare sau carantină la întoarcerea acasă: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria. Pentru aceste țări se reiau și cursele aeriene.

În schimb, pe lista țărilor spre care zborurile sunt încă suspendate se află inclusiv Spania, Italia, Franța, Marea Britanie, Belgia și Olanda. Acest lucru se întâmplă deoarece acolo încă se înregistrează mai mult de cinci cazuri noi de coronavirus la un milion de locuitori.

Lucian Bode: Traficul aerian s-a prăbuşit din cauza epidemiei de coronavirus

Vineri, ministrul Transporturilor a declarat că traficul aerian s-a „prăbuşit”. Acesta a scăzut în luna mai 2020 cu 95% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Bode a precizat că, într-o zi din mai 2019 au fost înregistraţi 63.000 de pasageri pe zborurile interne şi internaţionale. În schimb, pe 18 mai 2020, de exemplu, au fost înregistraţi doar 1.800 de pasageri.

În schimb, premierul Ludovic Orban le-a recomandat oamenilor să nu plece anul acesta în vacanțe peste hotare, dată fiind epidemia de coronavirus. Șeful Guvernului a invocat și un sondaj, potrivit căruia 80% dintre români vor să-şi petreacă vacanța în țară.

ŞOC! Telefonul Dianei, devenită peste noapte vedetă în ţară, a fost "spart". Imagini intime au...
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
ADEVĂRATA MIZĂ DIN SPATELE CONFLICTUL RUSIA-UCRAINA. Generalul (r) american Ben Hodges: „O nouă ofensivă din...
Lada pregătește viitorul rival de temut pentru Dacia Duster - GALERIE FOTO cu modelul rusesc
De ce se teme, de fapt, Vladimir Putin: „Nu de NATO. Știe că nu noi...
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Restaurantul Papa Ricardo, amendat pentru că a aruncat gunoiul pe domeniul public!
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
Dezastrul pe care nu l-a prevăzut nimeni la nivel mondial. Anunțul a fost făcut acum:...
Anunț pentru utilizatorii WhatsApp! Ce se întâmplă dacă folosești această combinație
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...