DECLARAȚIE. Ministrul Transportului a declarat că dorește să fie scoase din lista zborurilor suspendate statele rămase, deoarece această măsură va ajuta industria aeriană din România

DECLARAȚIE. Ministrul Transportului a declarat că dorește să fie scoase din lista zborurilor suspendate statele rămase, deoarece această măsură va ajuta industria aeriană din România
Lucian Bode: Calea ferată Gara de Nord - Aeroportul Otopeni ar urma să fie dată în folosinţă în octombrie
Publicat: 14/06/2020, 09:36
Actualizat: 14/06/2020, 11:35

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat că dorește  să fie scoase din listă toate cele nouă state care au mai rămas pe lista zborurilor suspendate, deoarece asta va ajuta inclusiv industria aeriană din România.

„Ne interesează mult cele 12 state spre care erau suspendate zborurile și dinspre care nu se putea zbura spre România. Din cele 12 state, trei ies din această listă. Începând cu 15 iunie se poate zbura spre și dinspre Austria, Elveția și Germania, rămânând măsură suspendării zborurilor către celelalte nouă state. INSP va actualiza lista săptămânal și va intra în vigoare la 24 de ore de la aprobarea CNSU.

În acest moment, din România în Franța se poate călători, dar în momentul în care ai ajuns pe teritoriul Franței trebuie să știi că te supui regulilor de carantinare din Franța, iar în momentul în care te întorci în România trebuie să rămâi în izolare timp de 14 zile. Nu este interzis”, a declarat Lucian Bode, pentru Digi24.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a anunțat, sâmbătă, statele în care românii vor putea călători din 15 iunie, fără a mai fi obligați să stea în izolare sau carantină, la revenirea acasă. Pentru aceste țări se reiau și cursele aeriene. Lista va fi actualizată în fiecare zi de luni, în funcție de datele primite de la Institutul Național pentru Sănătate Publică privind evoluția epidemiei de coronavirus în străinătate. În prezent, pe lista țărilor spre care zborurile sunt încă suspendate se află Belgia, Franța, Italia, Marea Britanie, Olanda, Spania, Turcia, SUA și Iran.

CNSU a aprobat lista ţărilor pentru care vor fi reluate zborurile. Cei care se întorc din aceste state nu mai sunt obligaţi să intre în izolare sau carantină.

Comitetului Național pentru Situații de Urgență a stabilit care sunt țările în care românii vor putea călători, din 15 iunie, fără a mai fi nevoiți să stea în izolare sau carantină la întoarcerea acasă: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria. Pentru aceste țări se reiau și cursele aeriene.

În schimb, pe lista țărilor spre care zborurile sunt încă suspendate se află inclusiv Spania, Italia, Franța, Marea Britanie, Belgia și Olanda. Acest lucru se întâmplă deoarece acolo încă se înregistrează mai mult de cinci cazuri noi de coronavirus la un milion de locuitori.

Lucian Bode: Traficul aerian s-a prăbuşit din cauza epidemiei de coronavirus

Vineri, ministrul Transporturilor a declarat că traficul aerian s-a „prăbuşit”. Acesta a scăzut în luna mai 2020 cu 95% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Bode a precizat că, într-o zi din mai 2019 au fost înregistraţi 63.000 de pasageri pe zborurile interne şi internaţionale. În schimb, pe 18 mai 2020, de exemplu, au fost înregistraţi doar 1.800 de pasageri.

În schimb, premierul Ludovic Orban le-a recomandat oamenilor să nu plece anul acesta în vacanțe peste hotare, dată fiind epidemia de coronavirus. Șeful Guvernului a invocat și un sondaj, potrivit căruia 80% dintre români vor să-şi petreacă vacanța în țară.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Mesajul cutremurător postat de Mihaela înainte de a se arunca de la etajul 15 al...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Decizie pentru utilizatorii TikTok din ROMÂNIA. Să facă asta este INTERZIS prin lege
Vreme de coșmar. Ține o săptămână
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Mutare de ultim moment a judecătoarei Ancuţa Popoviciu în cazul lui Vlad Pascu! Tatăl lui...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
O teorie bizară spune că în Univers există un singur electron