8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Peste 50 de mascați au descins la Murgeni, în urma bătăilor din stradă

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Peste 50 de mascați au descins la Murgeni, în urma bătăilor din stradă
Publicat: 14/06/2020, 08:08
Actualizat: 14/06/2020, 08:12

Peste 50 de mascați au descins la Murgeni, în urma bătăilor din stradă

Operațiune de amploare la Murgeni, în această dimineață. Clanurile din Murgeni s-au bătut în plină stradă acum două săptămâni, iar un bărbat a fost călcat cu mașina. Zona a fost declarată una de siguranță și acolo au fost duse patrule permanente de jandarmi și polițiști.

PROTEST. Oamenii s-au adunat din nou în Piața Victoriei. Viorel Cataramă, prezent la manifestație: „Ne cerem drepturile! În fruntea țării se află oameni fricoși, lași și corupți!” – FOTO/VIDEO

Un nou protest a avut loc în Piața Victoriei din București, în cursul zilei de sâmbătă, 13 iunie, oamenii militând pentru încetarea stării de alertă din România. La manifestație a participat și Viorel Cataramă care a susținut că își cere dreptul la o viață normală.

Marcel Vela a precizat care sunt condițiile în legătură cu lista țărilor pentru care a fost eliminată măsura de carantină sau izolare la domiciliu

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a precizat, sâmbătă seara, la Digi 24, care sunt condițiile în legătură cu lista țărilor pentru care a fost eliminată măsura de carantină sau izolare la domiciliu pentru persoanele asimptomatice care vin din aceste state în România.

O primă condiție este ca persoanele care vin în România – indiferent pe ce cale rutiera, aeriana, feroviară – să fie asimptomatice.

Evaluarea Națională 2020. Care sunt condițiile pentru a ca elevii să intre la examen

Luni dimineață, peste 170 de mii de elevi din toată țara vor participa la probele de la Evaluarea Națională, însă înainte vor trece de triajul epidemiologic.

Ministerul Educației a anunțat că tuturor copiilor li se va lua temperatura, la umbră, iar cei care au mai mult de 37,3 grade vor fi trimiși acasă. Pentru ei, va fi organizată o sesiune specială, la două săptămâni distanță. Aceeași procedură va fi și în cazul candidaților de la Bacalaureat.

Dacă rezultatul rămâne același, vor fi trimiși acasă, dar vor putea să dea probele de Evaluare Națională sau de Bacalaureat după două săptămâni.

Așadar, pe 15 iunie, absolvenții clasei a 8-a vor susține prima probă la Evaluarea Națională. Iar cei care au terminat liceul vor începe Bacalaureatul pe data de 22 iunie

DECIZIE. Lista cu țările din care poți veni în România fără să te bage în carantină sau izolare

Sâmbătă a avut loc o şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, desfăşurată on-line, pentru aprobarea listei cu statele din care cetăţenii care sosesc în România nu vor fi obligaţi să intre în izolare.

Persoanele asimptomatice care vin în România din Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croaţia, Confederaţia Elveţiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia,Slovenia şi Ungaria nu vor mai fi nevoite să stea în carantină sau izolare.

REACȚIE. Revoltă în localitatea din Mehedinți unde o adolescentă a fost indendiată de un criminal: Nici nu trebuia Poliția și Primăria să-l lase pe ăsta în sat!”

Drama îngrozitoare prin care a trecut și trece adolescenta din Dârvari, județul Mehedinți, care a fost incendiată de un criminal, a stârnit revolta în rândul sătenilor care susțin că autoritățile sunt vinovate de tot ceea ce s-a întâmplat.

De ce se ține, de fapt, postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel. Este cel mai nou dintre toate

Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel are importanța sa. Pe lângă faptul că ne prilejuiește încă un pas către înălțarea spirituală, curățenia sufletească și trupească, este un rit ce trebuie respectat cu sfințenie.

METEO. ANM anunță prapăd în Capitală! Avertizare specială pentru București. Vremea în intervalul 13 – 16 iunie

ANM face un anunț special pentru zona Capitalei privitor la starea vremii în următoarele zile. Meteorologii de serviciu avertizează că urmează ploi puternice, însoțite de descărcări electrice și vijelii, de sâmbătă, 13 iunie, până marți, 16 iunie.