DECLARAȚII. Melinda Gates: „Liderii europeni înțeleg nevoia de cooperare globală”

DECLARAȚII. Melinda Gates: „Liderii europeni înțeleg nevoia de cooperare globală”
Melinda Gates. Sursă FOTO Twitter
Publicat: 02/05/2020, 17:00

Melinda Gates a declarat că fundația ” Bill and Melinda Gates” consideră Europa ca fiind cheia pentru a aduce jucători internaționali la masă și pentru a preveni cele mai bogate țări să își pună propriile nevoi pe primul loc.

„De aceea ne vezi concentrându-ne cu Europa”, a spus Gates. „Liderii europeni înțeleg că avem nevoie de cooperare globală.” Ea a adăugat: „Cred că fac ce pot face în această situație”, potrivit unui interviu pentru Politico Europe.

„Cea mai gravă situație ar fi, dacă [și] când aceste instrumente vor fi disponibile, acestea vor merge la cel mai mare ofertant – asta ar fi groaznic pentru lume” – Melinda Gates

Evenimentul de angajare se poate dovedi a fi în mare parte un exercițiu de PR – oficialii Comisiei spunând deja că vor conta cheltuielile donatorilor începând cu 30 ianuarie pentru atingerea obiectivului lor. Dar Gates a spus că speră că va duce și la o abordare mai coezivă, la nivel mondial, de către guverne, farma și grupurile de sănătate la nivel mondial, în special în ceea ce privește distribuția echitabilă a unui vaccin.

„Lucrătorii din domeniul sănătății de pe glob trebuie să fie pe primul rând pentru a primi un vaccin atunci când este dezvoltat”, a spus Gates.

De asemenea, a cerut țărilor individuale să recunoască faptul că doar pentru că „rezolvă” focarul în propriile frontiere, acestea ar putea face față rapid unei reînvieri venite dintr-o națiune mai puțin norocoasă care încă luptă cu boala.

În interviu, Gates nu l-a sunat direct pe președintele SUA, Donald Trump, dar a apărat Organizația Mondială a Sănătății împotriva criticilor recente, care a venit cel mai tare de la Casa Albă.

Fundația cuplului este un finanțator major al OMS, iar Gates a spus că va veni un moment pentru a revizui tratarea focarului de coronavirus. Dar a lăudat palmaresul istoric al OMS în a ajuta la eradicarea bolilor infecțioase și a spus că liderii politici chiar acum ar trebui să se concentreze pe depășirea crizei. „Nu scapi de ceva în mijlocul unei crize”, a spus ea.

„Nu există nicio instituție care să fie perfectă”, a adăugat Gates. „Toți vor trebui să facă un post mortem atunci când vom ieși din această criză … dar nu faci asta în timpul unei crize.”

Cu toate acestea, Bill și Melinda Gates s-au confruntat cu multe critici

Scepticii vaccinului care își redirecționează opiniile conspirative la focarul de coronavirus au vizat Bill Gates pentru activitatea sa globală de sănătate, susținând că folosește virusul – sau chiar l-a creat – pentru a genera bani pentru Big Pharma sau pentru a pune dispozitive de urmărire în toată lumea.

„Este deranjant când vezi asta,” a spus Melinda Gates, deși a adăugat anxietate răspândită alimentând o parte din negativitate.

„Când există mai multă anxietate, iar oamenii au mai mult timp la dispoziție, vor să atace pe cineva”, a spus ea. „Așa că e OK, se întâmplă să fim cei pe care [ei] îi atacă chiar acum. Dar … știm cine suntem. Nu ne-am schimbat în 20 de ani.

„Fundația, de la început, când am început, a fost despre cei mai vulnerabili”, a spus ea. „Și despre asta suntem în continuare, așa că continuăm să o facem”.

Gates a declarat că fundația, în colaborare cu Comisia Europeană, a avut ca obiectiv să joace un rol de coordonare, contribuind la distribuirea banilor prin intermediul altor organizații partenere care ar supraveghea eforturile de a dezvolta un vaccin și terapeutice, inclusiv Coaliția bazată pe Norvegia pentru inovații pentru prepararea epidemiilor; Gavi, Alianța pentru vaccinuri, la Geneva; și Wellcome Trust la Londra.

Cuplul Microsoft, al cărui fond este cel mai mare subscriptor privat al inițiativelor de sănătate publică, speră ca UE să poată acoperi un gol de conducere lăsat de SUA și să garanteze că un vaccin sau medicamente, odată disponibile, sunt dislocate în mod corect – în special pentru a pune în prim-plan lucrătorii din domeniul sănătății.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Fosta soție a lui Cabral arată fantastic la 57 de ani. Ce a pierdut prezentatorul...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Mesajul cutremurător postat de Mihaela înainte de a se arunca de la etajul 15 al...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Decizie pentru utilizatorii TikTok din ROMÂNIA. Să facă asta este INTERZIS prin lege
Ieșenii s-au înghesuit la catafalcul lui Costel Corduneanu. Cei mai cunoscuți maneliști au cântat la...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Mutare de ultim moment a judecătoarei Ancuţa Popoviciu în cazul lui Vlad Pascu! Tatăl lui...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
O teorie bizară spune că în Univers există un singur electron