Gaidau Ion
08.01.2014
Internațional

Dennis Rodman i-a cântat „La mulți ani” liderului de la Phenian

Dennis Rodman i-a cântat „La mulți ani” liderului de la Phenian
Fostul baschetbalist american Dennis Rodman i-a cântat "La mulți ani" liderului nord-coreean Kim Jong-un, la Phenian, miercuri, după care a jucat într-un meci demonstrativ pentru a celebra evenimentul, relatează AFP.

Fostul baschetbalist american Dennis Rodman i-a cântat „La mulți ani” liderului nord-coreean Kim Jong-un, la Phenian, miercuri, după care a jucat într-un meci demonstrativ pentru a celebra evenimentul, relatează AFP.

Fostul mare baschetbalist american, cunoscut pentru excentricitățile sale, i-a adus un omagiu tânărului lider nord-coreean, cântându-i „La mulți ani” în fața a câtorva mii de spectatori, după care a jucat într-un meci de baschet demonstrativ, potrivit unei înregistrări video postate pe Internet.

Kim Jong-un, care a împlinit 31 de ani, a asistat la meci în compania soției sale, Ri Sol-ju, și altor oficiali.

Liderul de la Phenian a declarat că vizita echipei americane în Coreea de Nord este binevenită și „constituie o ocazie bună pentru a promova înțelegerea între cele două țări”, a precizat Agenția centrală coreeană.

Fostul baschetbalist american se află de luni în cea de-a patra vizită din ultimele 12 luni în Coreea de Nord. Dennis Rodman este însoțit și de alți foști jucători din NBA, între care Doug Christie, Craig Hodges și Charles Smith.

El a fost aspru criticat pentru că nu a evocat cu ocazia acestui turneu problema drepturilor omului și soarta lui Kenneth Bae, un cetățean american deținut în Coreea de Nord.

„În circumstanțe adecvate, baschetul poate servi ca punte între comunități, dar nu e cazul”, a apreciat marți Otis Birdsong, președintele Asociației naționale a jucătorilor de baschet retrași din activitate.

Administrația americană, care nu întreține relații diplomatice cu Coreea de Nord, a preferat să se distanțeze de acțiunea lui Dennis Rodman.

Inchide