Descoperire șocantă în Franța. 100 de pisici moarte, găsite în casa unui bătrân

Descoperire șocantă în Franța. 100 de pisici moarte, găsite în casa unui bătrân
Foto: Pixabay
Publicat: 06/12/2021, 15:16
Actualizat: 06/12/2021, 15:16

O descoperire șocantă a avut loc în Nisa, Franța. 100 de pisici moarte au fost găsite în casa unui bătrân. O mare parte din cadavre au fost băgate în cutii de plastic sau lemn.

Descoperirea a fost făcută în momentul în care bărbatul de 81 de ani a fost internat în spital, scrie Nice-Matin.

Nepoata pensionarului este cea care a găsit cadavrele în jurul casei şi în interiorul acesteia, precum şi resturi de veveriţe, şoareci şi maxilarul unui câine. Aceasta a alertat mai multe asociații de protecție a animalelor.

„Având în vedere poziţia în care au fost găsite, majoritatea pisicilor erau deja moarte când au fost introduse în cutii, dar credem că cel puţin două dintre ele au fost închise vii”, a declarat pentru France Presse Philippe Desjacques, preşedintele asociaţiei La Tribu du Fourmilier.

Circa 20 de pisici erau în viață și au fost salvate, însă fie sufereau de rahitism, fie aveau o stare de sănătate precară.

„Din păcate, există poveşti de acest gen în fiecare an”, explică Desjacques, care susţine că pensionarul suferea de sindromul lui Noe, care constă în a aduna mai multe animale decât este capabil să găzduiască sau să hrănească în mod corespunzător, precum şi de sindromul Diogene, care presupune acumularea compulsivă de obiecte.

Asociaţiile intenţionează să depună plângere pentru „maltratare” sau neglijenţă faţă de animale, a precizat Desjacques.