Deși susține că are încredere în utilitatea măștilor, Donald Trump nu vrea ca acestea să fie obligatorii. Ce soluție propune

Deși susține că are încredere în utilitatea măștilor, Donald Trump nu vrea ca acestea să fie obligatorii. Ce soluție propune
John Bolton sugerează că Donald Trump ar putea retrage SUA din NATO: Cine ştie ce ar mai putea face în al doilea mandat? / Sursă Foto: Shutterstock
Publicat: 20/07/2020, 17:32

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat că este încrezător că măștile de protecție sunt utile în lupta împotriva pandemiei de COVID-19, dar că nu este total de acord cu ideea că acestea ar trebui să devină obligatorii la nivel național.

Într-un interviu acordat Fox News duminică, Trump a declarat că va lăsa la latitudinea guvernatorilor fiecărui stat în parte decizia de a adopta sau nu un ordin prin care cetățenii să fie obligați să poarte măști de protecție.

„Mulți spun să nu purtăm măști, iar deodată măștile devin obligatorii. Știți doar că și măștile pot provoca probleme. Acestea fiind spuse, eu cred în măști. Cred că măștile sunt bune. Dar voi lăsa aceasta la alegerea guvernatorilor. Mulți dintre guvernatori își schimbă părerea. Sunt acum mai favorabili măștilor, dar unii nu sunt de acord”, a spus Trump.

Declarațiile lui Trump vin la doar câteva zile după ce directorul Centrului pentru Prevenirea și Combaterea Bolilor (CDC), Robert Redfield, a făcut apel la americani să poarte mască. Acesta a spus că pandemia ar putea fi sub control în patru până la șase săptămâni dacă fiecare american ar purta mască.

„Nu suntem lipsiți de apărare în fața COVID-19. Măștile sunt cele mai puternice arme pe care le avem pentru a limita și chiar opri răspândirea virusului, mai ales dacă sunt folosite la scară largă. Toți americanii au responsabilitatea de a se proteja pe ei, pe familiile și pe comunitățile lor”, a spus Redfield.

Cu toate acestea, Trump a declarat că nu este de acord cu declarația lui Redfield, susținând că decizia de a purta mască sau nu ține de libertatea americanilor.

„Vreau ca oamenii să aibă o anumită libertate. Nu, nu sunt de acord că dacă toată lumea poartă mască totul va dispărea”, a spus Trump.

Trump vrea redeschiderea școlilor

Trump, care a purtat recent mască pentru prima dată în public, a declarat, totuși, că își dorește ca școlile să fie redeschise. El a avertizat că va tăia din fondurile federale destinate școlilor dacă statele nu vor redeschide instituțiile de învățământ. El a adăugat că elevii sunt mult mai puțin afectați de COVID-19.

„Tinerii trebuie să meargă la școală, sunt probleme și atunci când nu mergi la școală. Și va exista o problemă cu finanțarea pentru că nu vom mai acorda fonduri dacă nu vor deschide școlile. Nu îi vom mai finanța. Nu avem de gând să le dăm bani dacă nu se merge la școală, dacă școlile nu se redeschid”.

Trump a folosit și un exemplu pentru a-și susține opinia referitoare la redeschiderea școlilor. El a spus că, în statul New Jersey, a fost înregistrat un singur deces al unei persoane sub 18 ani.

„Din mii de oameni, doar o persoană sub 18 ani a murit în întregul stat. O singură persoană, iar acea persoană cred că avea diabet. Doar un om sub 18 ani a murit în statul New Jersey în această perioadă”, a adăugat liderul de la Casa Albă.

Cu peste 3,8 milioane de cazuri de COVID-19 și peste 142.000 de decese provocate de această boală, Statele Unite continuă să fie țara cel mai puternic afectată la nivel mondial de pandemie.

Andrei Văcaru
Andrei Văcaru a absolvit studiile de licență la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării în anul 2013, dar și un master în Comunicare mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce spunea Vali Vijelie despre posibilitatea de a-și înșela soția: „Ochii văd, inima cere!”. Dezvăluirile...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
S-a dat decizia pentru TOATE FEMEILE, inclusiv cele din România. Noile norme vor fi total...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom