Dezastru în SUA. Uraganul Ida a dus la moartea a cel puţin 44 de persoane

Dezastru în SUA. Uraganul Ida a dus la moartea a cel puţin 44 de persoane
Foto: Profimedia
Publicat: 03/09/2021, 15:31

Inundațiile catastrofale care au afectat patru state din nord-estul Statelor Unite au dus la moartea a cel puțin 44 de oameni, în condiţiile în care rămăşiţele uraganului Ida au dezlănţuit ploi torenţiale care au inundat liniile de metrou din New York şi au împiedicat zborurile, au declarat joi oficiali citaţi de Reuters.

Peste 13 persoane şi-au pierdut viaţa în New York, alături de trei în Westchester County. Guvernatorul New Jersey, Phil Murphy, a declarat într-un tweet că cel puţin 23 de locuitori ai statului au pierit în furtună.

Un număr de trei persoane au fost găsite decedate într-un subsol din cartierul Queens din New York, în timp ce patru rezidenţi din Elizabeth, New Jersey, au murit într-un complex de locuinţe publice aacoperit de 2,4 m de apă.

De asemenea, zeci vehicule au fost găsite abandonate pe drumurile din zonă. În Somerset, New Jersey, au fost ucişi cel puţin patru şoferi, au spus oficialii.

Un tânăr de 19 ani a murit în timp ce încerca să își salveze mama

Serviciul Naţional de Meteorologie a confirmat că două tornade care au smuls copaci au lovit, miercuri, Maryland, una în Annapolis şi alta în Baltimore. Un tânăr de 19 ani ar fi murit după ce a încercat să-şi salveze mama dintr-un apartament inundat din Rockville, Maryland, potrivit Washington Post.

Pagubele vin la trei zile după ce Ida, unul dintre cele mai puternice uragane care a lovit SUA, a ajuns în Louisiana, distrugând comunităţi întregi.

Rămăşiţele Idei au adus 15 până la 20 cm cm de ploaie pe o porţiune din nord-est, de la Philadelphia în Connecticut, şi au stabilit un record orar de precipitaţii pentru Manhattan, doborându-l pe cel stabilit de furtuna tropicală Henri cu mai puţin de două săptămâni în urmă. a spus Serviciul Naţional Meteorologic.

Numărul dezastrelor, precum inundaţiile şi valurile de căldură, provocate de schimbările climatice, a crescut de cinci ori în ultimii 50 de ani, potrivit unui raport publicat la începutul acestei săptămâni de Organizaţia Mondială de Meteorologie, o agenţie a ONU.

Guvernatorii din New York şi New Jersey au cerut locuitorilor să rămână acasă, în timp ce echipajele lucrau pentru a curăţa drumurile şi a restabili serviciile de metrou şi legăturile feroviare care deserveau milioane de rezidenţi.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit, citeste mai mult