DEZASTRU pentru Boeing. Compania a pierdut 25 de miliarde de dolari în urma incidentelor 737 MAX/ Încă o țară interzice tranzitul avioanelor în spațiul aerian

DEZASTRU pentru Boeing. Compania a pierdut 25 de miliarde de dolari în urma incidentelor 737 MAX/ Încă o țară interzice tranzitul avioanelor în spațiul aerian
Publicat: 14/03/2019, 18:30
Actualizat: 27/03/2019, 16:30

Ulterior, acțiunile au revenit la normal, semn că decizia de menținere la sol a aeronavelor a fost principalul motiv pentru scăderea înregistrată. Dar, deși ziua de miercuri a înregistrat o creștere ușoară, acțiunile companiei marchează o scădere de 10% de la prăbușireA aeronavei Ethiopian Airlines, cauzând companiei o pierdere de peste 25 de miliarde de dolari din valoarea de piață.

Decizia Statelor Unite de a menține la sol aeronavele vine în urma a două accidente mortale petrecute în ultimele cinci luni, care au implicat aeronave 737 MAX. Un zbor al companiei Lion Air s-a prăbușit în Indonezia în octombrie, iar o aeronavă Ethiopian Airlines s-a prăbușit duminica aceasta. Ambele accidente s-au soldat fără supraviețuitori. Investigatorii sunt încă în căutarea cauzelor ambelor accidente.

O anchetă preliminară arată că piloții implicați în accidetul Lion Air au făcut eforturi pentru a redobândi controlul asupra aeronavei. Directorul general al Ethiopian Airlines a declarat că și piloții companiei sale au raportat probleme de control al avionului înainte de prăbușire.

Autoritățile aviatice globale au ordonat ca avioanele să fie menținute la sol în următoarele trei zile. Statele Unite au fost, în esență, ultimul stat care permitea avioanelor respective să zboare.

DEZASTRU pentru Boeing

Boeing a declarat că rămâne încrezător în siguranța avioanelor, dar a recomandat de asemenea această menținere la sol din motive „de precauție și pentru a asigura călătorii de siguranța aeronavei”, potrivit unei declarații a companiei.

„Susținem acest pas proactiv”, a declarat Dennis Muilenburg, director executiv al companiei. „Facem tot ce putem pentru a înțelege cauza accidentelor, alături de anchetatori și urmărim să implementăm reformele necesare în materie de siguranță, pentru a ne asigura că acest lucru nu se va întâmpla din nou.”

Acțiunile celor trei companii aeriene americane care folosesc avioane Boeing – American Airlines, Southwest și United – au avut de suferit pentru scurt timp, apoi au trecut pe un teritoriu pozitiv. Este foarte posibil ca Boeing să despăgubească cei trei transportatori pentru pierderile suferite. Cele trei companii operează 67 de aeronave 737 MAX.

Boeing are o istorie în privința recompensării companiilor aeriene în cazul în care avioanele pe care le dețin sunt menținute la sol din cauza ordinelor privitoare la siguranță.

Miecuri, directorul companiei Norwegian Air a afirmat că va solicita răscumpărări financiare din partea Boeing pentru veniturile pierdute în urma menținerii la sol a 18 avioane 737Max 8.

Rusia interzice tranzitul avioanelor Boeing 737 Max prin spațiul aerian național

Agenția Federală rusă pentru Transportul Aerian (Rosaviația) a anunțat joi impunerea de restricții în spațiul aerian al Rusiei pentru toate avioanele Boeing 737 Max, după accidentul din Etiopia, informează site-ul agenției Tass.

„Rosaviația a emis o notificare prin care stabilește că toate zborurile avioanelor Boeing 737 Max 8 și 9 prin spațiul aerian rus sunt suspendate”, a declarat Aleksandr Neradko, directorul instituției.

Interdicția este valabilă pe termen nedeterminat. „Viitoarele decizii vor fi luate pe baza evaluării directivelor Administrației Federale pentru Transporturi din SUA, Oficiului Național din SUA pentru Siguranța Transporturilor și companiei Boeing”, a precizat Neradko.

Compania Boeing a anunțat, miercuri seară, suspendarea zborurilor avioanelor 737 Max în întreaga lume, după deciziile similare luate de Uniunea Europeană și Statelor Unite. „Boeing continuă să aibă încredere totală în modelul 737 Max. Cu toate acestea, după consultări cu Administrația Federală pentru Aviație din SUA, (…) Boeing a decis să recomande suspendarea în totalitate a operațiunilor întregii flote de avioane 737”, a anunțat compania.

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunțat miercuri seară suspendarea zborurilor avioanelor Boeing 737 Max, după accidentul aerian din Etiopia, soldat cu 157 de morți. „Va fi emisă o ordonanță executivă prin care vor fi suspendate zborurile avioanelor 737 Max 8 și 737 Max 9 (…)”, a declarat Donald Trump. Administrația Federală pentru Aviație din SUA și compania Boeing „au ajuns la un acord privind această măsură”, a precizat președintele SUA.

Agenția Europeană pentru Siguranța Aviației (EASA) a decis, marți seară, suspendarea zborurilor avioanelor Boeing 737-8 Max și 737-9 Max în spațiul Uniunii Europene.

Un avion de tip Boeing 737 Max 8 s-a prăbușit duminică în Etiopia, iar toate cele 157 de persoane aflate la bord au murit. Este al doilea avion de acest tip care se prăbușește în ultimele cinci luni.

Marea Britanie, China, Franța, Germania, Etiopia, Singapore, Australia, Indonezia și Malaysia au suspendat zborurile avioanelor Boeing 737 Max 8.

Potrivit experților, piloții probabil au avut dificultăți în dezactivarea unui sistem automat care împiedică intrarea în picaj a avionului. Compania Boeing analizează posibilitatea actualizării dispozitivului software care coordonează acest sistem.

Foto: Hepta

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum arată noul Hyundai Tuscon? SUV asiatic cu mulți fani în România - GALERIE FOTO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Magazine ÎNCHISE în weekend. Ciolacu, decizia finală: Vreau să închid...
Harry, gata să se împace cu William. E dispus să facă orice
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Mama Andreei, studenta de la Medicină ucisă de Mirel, în stare de șoc după ce...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Cum să avem grijă de plămânii noștri?