Dezvăluiri din Washington Post: Cum a ajuns Trump să se roage de președintele Nieto să nu mai spună public că nu va plăti zidul dintre SUA și Mexic

Dezvăluiri din Washington Post: Cum a ajuns Trump să se roage de președintele Nieto să nu mai spună public că nu va plăti zidul dintre SUA și Mexic
Publicat: 03/08/2017, 19:38

„Amândoi am ajuns acum într-un punct în care spunem amândoi că nu vom plăti pentru zidul de la frontieră. Ca poziție politică, vom rămâne la acest lucru. Dar nu îl vom mai afirma în public, pentru că dacă veți mai spune că Mexicul nu va plăti, eu nu voi putea să mă întâlnesc cu dumneavoastră, deoarece nu pot trăi cu acest lucru. Eu voi spune că vom găsi o soluție (…). Dumneavoastră nu mai puteți spune că Statele Unite vor suporta costurile zidului. Eu voi spune «vom găsi noi o soluție»”, i-a transmis Donald Trump lui Enrique Pena Nieto în cursul unei întrevederi care a avut loc la începutul acestui an, potrivit unei stenograme a conversației dezvăluită de ziarul The Washington Post.

Referindu-se la eficiența proiectului, Donald Trump a explicat: „Vedeți cazul Israelului. Israelul are un zid, toată lumea spunea să nu construiască niciun zid, că zidurile nu funcționează; 99,9% dintre oamenii care voiau să traverseze zidul nu o mai pot face. Bibi Netanyahu (Benjamin Netanyahu -n.red.) mi-a spus că zidul dă rezultate”.

Donald Trump a promis în campania electorală construirea unui zid de-a lungul frontierei cu Mexicul, dând asigurări că va face astfel încât costurile să fie suportate de Administrația mexicană. Însă Mexicul a semnalat în mai multe rânduri că nu va plăti deloc pentru acest proiect controversat.