Doi marinari ruși făceau plajă pe heliportul distrugătorului care a fost la un pas să se ciocnească cu un crucișător american – FOTO, VIDEO

Publicat: 08/06/2019, 13:44

Inițial, rușii au anunțat că nava americană a fost cea care a făcut manevre periculoase, potrivit Business Insider. Totuși, imaginile publicate ulterior de US Navy arată contrariul. Căpitanul crucișătorului american, USS Chancellorsville, a declarat că a ordonat schimbarea cursului și trecerea motoarelor pe mod înapoi pentru a evita ciocnirea cu nava rusă.

Imaginea cu cei doi marinari dezbrăcați de la bordul distrugătorului Amiral Vinogradov contrastează puternic cu cele ale incidentului periculos în care au fost implicate cele două nave, aflate la o distanță de doar câteva zeci de metri una de alta.

Foto: captură din video

Amiral Vinogradov este un distrugător din clasa Udaloy. Aceste nave au fost construite în perioada 1977 – 1994. Distrugătorul rus are un echipaj de aproximativ 300 de persoane și o greutate maximă de 7.570 de tone.

De cealaltă parte, USS Chancellorsville este un crucișător din clasa Ticonderoga. Aceste navele au fost construite în perioada 1980 – 1994. Chancellorsvilleare o greutate de 9.800 de tone și un echipaj format din aprximativ 330 de marinari.

Foto: USS Chancellorsville (sus) și Amiral Vinogradov (Sursa: Wikipedia)