Donald Trump, către susținătorii săi: „Amintiţi-vă ziua asta pentru totdeauna!”

Donald Trump, către susținătorii săi: „Amintiţi-vă ziua asta pentru totdeauna!”
Donald Trump, către susținătorii săi: „Amintiţi-vă ziua asta pentru totdeauna!” / Sursă FOTO: Shutterstock
Publicat: 07/01/2021, 02:44

Preşedintele american Donald Trump i-a numit pe susținătorii săi ”mari patrioţi” şi i-a îndemnat să-și amintească această zi „pentru totdeauna”.

Trump: „Amintiţi-vă ziua asta pentru totdeauna!”

Acestea sunt lucrurile şi evenimentele care se întâmplă atunci când o victorie sacră în alegeri este îndepărtată nepoliticos şi vicios de la marii patrioţi care au fost trataţi rău şi nedrept atâta timp”, a spus el într-un tweet. „Amintiţi-vă această zi pentru totdeauna!”, a scris pe Twitter Trump.

La finalul postării, Trump le-a cerut protestatarilor să „meargă acasă cu dragoste şi liniştiţi”.

Trump, sancționat pe rețelele sociale

Potrivit jurnaliștilor CNN, Twitter a șters mai multe mesaje publicate miercuri de Donald Trump şi a anunţat că i-a blocat contul timp de 12 ore.

Protestele convocate de preşedintele în exerciţiu Donald Trump miercuri, în faţa Capitoliului, unde Congresul urma să certifice voturile electorilor în alegerile prezidenţiale şi, cu acestea, victoria democratului Joe Biden în alegerile prezidenţiale, au devenit violente la scurt timp.

La rândul său, YouTube, platformă deţinută de Google, a transmis că videoul încalcă politica sa împotriva materialelor care susţin că „fraude sau erori masive au schimbat rezultatul alegerilor din 2020 din SUA”.

Preşedintele ales al SUA, democratul Joe Biden, a avertizat, miercuri, că democraţia americană se află sub un asalt fără precedent, potrivit BBC.

Joe Biden avertizează: ”Nu este un protest. Este o insurecție!”

Toți ați văzut ceea ce am văzut și eu. La această oră democrația noastră este în fața unui asalt fără precedent, un asalt asupra Congresului, asupra reprezentanților oamenilor, polițiștilor. Un asalt la adresa statului de drept, la adresa celor mai sacre valori americane. Aceasta nu este disidență. Este dezordine. Este haos. Este la limita rebeliunii. Și trebuie să înceteze acum! Cer acestei mulțumi să se retragă. Acesta nu este un protest, este o insurecție”, a spus Joe Biden.

Susținătorii președintelui în funcție, Donald Trump, au pătruns în Capitoliu. În continuare alți protestatari foțează cordoanele formate de forțele de ordine.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase