Mihai Draghici
09.01.2020
Internațional

Donald Trump suspectează că Iranul a doborât din greșeală avionul ucrainean

Donald Trump suspectează că Iranul a doborât din greșeală avionul ucrainean
Președintele Statelor Unite, Donald Trump, are "suspiciuni" că Iranul a doborât din "greșeală" avionul de pasageri ucrainean, informează CNN.

Întrebat într-o conferință de presă desfășurată la Casa Albă ce crede despre prăbușirea avionului, Donald Trump a declarat: „Ei bine, eu am suspiciunile mele. Nu vreau să spun, deoarece au și alții suspiciunile lor. Dar poate a făcut cineva vreo greșeală în partea cealaltă …, nu au fost sistemele noastre. Nu există nicio legătură cu noi”.

„Avionul zbura într-o zonă destul de dură. Poate că au făcut o greșeală. Unii spun că a fost o problemă tehnică. Eu, personal, nu cred că se pune deloc această problemă”, a subliniat liderul de la Casa Albă.

Întrebat dacă el crede că avionul a fost doborât accidental, Trump a precizat: „Nu știu, chiar nu știu, ține de ei. La un moment dat, (iranienii -n.red.) vor oferi cutia neagră. În mod ideal, o vor da companiei Boeing, dar va fi bine și dacă o dau Franței ori altor țări. S-a întâmplat ceva teribil, foarte devastator”, a subliniat el.

Tags:
Inchide