Mihai Draghici
09.02.2019
Internațional

Două trenuri S-AU CIOCNIT lângă Barcelona: 1 mort și 100 de răniți. Printre călători erau și DOI ROMÂNI

Două trenuri S-AU CIOCNIT lângă Barcelona: 1 mort și 100 de răniți. Printre călători erau și DOI ROMÂNI
Două trenuri de călători s-au ciocnit frontal lângă Barcelona. 1 mort și 100 de răniți. Vezi imagini de la locul accidentului

Cel puțin o persoană a murit, iar 100 au fost rănite după ce două trenuri s-au ciocnit, vineri după-amiază, în apropierea orașului spaniol Barcelona, anunță El Pais.

Cele două trenuri regionale s-au ciocnit frontal între localitățile Sant Vicenç de Castellet și Manresa, situate la nord-vest de Barcelona. Potrivit Serviciului de Protecție Civilă spaniol, în accident și-a pierdut viața conducătorul unui tren, o tânără de 26 de ani, 6 persoane sunt rănite grav, 15 au răni ușoare, iar alte 94 au avut nevoie de îngrijiri medicale. Alți aproximativ 100 de călători au scăpat nevătămați și au fost evacuați.

 

 

 

Este al doilea accident feroviar fatal pe aceeași linie în ultimele 3 luni. Accidentul s-a produs la ora 18:20, când din cauze neelucidate în prima fază a anchetei, cele două trenuri au intrat pe aceeași linie, din sensuri opuse, și s-au ciocnit. Autoritățile spaniole au declarat că trenul care venea dinspre Lleida a intrat pe o linie greșită, pe care venea garnitura de la Manresa, însă nu au putut oferi vreo explicație cum a fost posibilă o asemenea situație.

 

 

 

„Sunt bine,” scrie pe twitter Laia Camps, o tânără care se afla într-unul din cele două trenuri, „sunt câțiva oameni răniți. Bunici și nepoți speriați.”

 

 

 

Până la ora 21:30, toți răniții au fost transportați la spitale, iar restul călătorilor au fost duși cu autobuzele spre destinațiile lor. 

Doi români au fost implicați în accidentul feroviar de lângă Barcelona, anunță Ministerul Afacerilor Externe, precizând că unul a suferit leziuni ușoare și nu a necesitat spitalizare, iar celălalt nu a fost vătămat.

„În urma demersurilor efectuate de către reprezentanții Consulatului General al României la Barcelona, autoritățile spaniole au confirmat existența a doi cetățeni români printre persoanele afectate. Unul dintre cetățenii români a suferit leziuni ușoare și a primit îngrijiri la fața locului, fără a necesita spitalizare, iar cel de-al doilea nu a fost vătămat”, precizează MAE, într-un comunicat de presă.

MAE informează că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon ale Consulatului General al României la Barcelona: +34.934.181.535; +34.934.344.223; +34.934.340.220, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al oficiului consular: +34.661.547.853.

„Consulatul General al României la Barcelona menține legătura cu autoritățile locale fiind pregătit să intervină, daca situația o va impune”, mai transmite MAE.

 

Inchide