Drama femeilor care îngrijesc persoane în vârstă în străinătate. „Azi am auzit din nou: «Iar ștergi la fund». Simt nevoia să-mi răzbun meseria”

Drama femeilor care îngrijesc persoane în vârstă în străinătate. „Azi am auzit din nou: «Iar ștergi la fund». Simt nevoia să-mi răzbun meseria”
Foto: O asistentă medicală din Spania
Publicat: 30/11/2020, 15:13
Actualizat: 06/04/2021, 14:36

Sătulă să fie întrebată despre cum gestionează activitățiile meseriei sale, o asistentă medicală din Spania a răbufnit și a distribuit o postare pe rețelele sale sociale, explicând că este mândră de profesia sa. Subliniind că anumite conotații negative legate de meseria sa nu fac altceva decât să o jignească atât pe ea, cât și pe pacienții săi, tânăra a subliniat că se simte mândră de ceea ce face.

Reacția femeii vine după ce, de-a lungul timpului, i-au fost adresate întrebări cu conotație negativă referitoare la motivația meseriei sale. Tânăra spune că alegerea de a îngriji persoane în vârstă vine din dorința de a le da o mâna de ajutor și a le schimba viața vârstnicilor care, de cele mai multe ori, sunt invizibili pentru societate. Femeia susține cu tărie că se simte mândră de ceea ce face, însă este sătulă de ignoranța oamenilor.

Tânăra a răbufnit în urma comentariilor răutăcioase la adresa meseriei sale: „Azi am auzit din nou: «Iar ștergi la fund»

„Mândria de a șterge la fund! Azi am auzit din nou «iar ștergi la fund» și nu e nici prima, nici a opta oară când aud asta. Și simt nevoia să-mi răzbun meseria și să strig lumii cât de mândră sunt de ea. Da, domnilor și doamnelor, sunt mândră să curăț funduri, să tăi unghii, să spăl părul, să fac duș sau să hrănesc sau să îngrijesc oameni care nu o pot face singuri și au nevoie de ajutor. Dar putem să rezumăm la ”ștersul la fund”.

În același timp, femeia subliniază că respectivele conotațîi negative legate de profesia, folosite cu dispreț de cei care nu îi înțeleg meseria, ii produc revoltă.

Îmi doresc să nu aveți nevoie de cineva care să vă ”șteargă la fund”,spune femeia, revoltată de comentariile oamenilor

„Deja m-am săturat de conotațiile negative ale acestei expresii care este intim legată de profesia mea. E clar că nu toți merită totul. Vreau să spun lumii care mă critică: îmi doresc să nu aveți nevoie de cineva care să vă ”șteargă la fund”. Dar dacă va veni timpul necesar, oricare dintre colegii mei profesioniști sau eu voi fi dispusă să vă ajut și să vă fac să aveți cea mai bună calitate a vieții posibile și întotdeauna cu umor și cu dragoste bună. Acum poate vor înțelege care este treaba cu adevărat importantă pentru oameni că noi, asistentele, dar vă rog să nu folosiți cu dispreț expresia ”ștergeți funduri”, pentru că poate într-o zi cineva va trebui să o facă pentru voi și credeți-mă că vă veți simți recunoscători. Semnat: un curățător de funduri” este mesajul de pe un cont de socializare al unei asistente din Spania.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase