Drama teribilă din spatele lui Joe Biden! Drumul de la suferința provocată de moartea soției și a copiilor către fotoliul de la Casa Albă: „M-am gândit cum să sar de pe pod” (VIDEO)

Drama teribilă din spatele lui Joe Biden! Drumul de la suferința provocată de moartea soției și a copiilor către fotoliul de la Casa Albă: „M-am gândit cum să sar de pe pod” (VIDEO)
Drama teribilă din spatele lui Joe Biden: drumul de la suferința provocată de moartea soției și a copiilor către fotoliul de la Casa Albă : „M-am gândit cum să sar de pe pod” Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 08/11/2020, 10:30
Actualizat: 08/11/2020, 10:54

Un veteran al politicii americane, Joe Biden câștigă cel mai râvnit scaun din lume: fotoliul de la Casa Albă și devine altfel al 46lea președinte al Statelor Unite ale Americii: „Tatăl meu spunea întotdeauna: când ești la pământ trebuie să te ridici. Am fost doborât la pământ multă vreme, așa cum au fost mulți americani, dar mereu m-am ridicat. Aceasta este rezistența poporului american”, scria Joe Biden în luna februarie pe rețelele sociale. Drumul spre Casa Albă a fost unul anevoios: două încercări eșuate ca președinte, moartea fiicei și a soției sale, decesul  fiului cel mare, lupta cu drogurile a fiului Hunter, gafele, bâlbâielile din discursuri și scandalurile sexuale din vremea când era vicepreședintele administrației Obama. Cu o experiență politică stufoasă, bătrânul leu al politicii americane nu a renunțat și a devenit cel mai în vârstă președinte din istoria Statelor Unite ale Americii.

De la copilărie fericită la gânduri suicidale

Joe Biden s-a născut în data de 20 noiembrie 1942, în Scranton, Pennsylvania, dar s-a mutat în Delaware în copilărie. A absolvit Universitatea din Delaware în anul 1965 și Facultatea de Drept din cadrul Universității Syracuse în 1968. Cu mândrie, bătrânul leu al politicii americane spunea, cu mândrie, că nu este un produs al celebrului grup universitar Ivy League.

Timp de  36 de ani a îndeplinit funcția de senator al statului Delaware (1973-2009), iar apoi a devenit vicepreședinte în ambele mandate ale președintelui Barack Obama.

Însă povestea lui Biden în Delaware începe cu mult timp în urmă. Când era tânăr a lucrat ca salvamar într-o cartier în care locuiau persone de culoare. Într-un interviu acordat presei internaționale, Biden spune că în acel moment a conștientizat diferențele rasiale din Statete Unite. În copilărie se bâlbâia atât de tare, încât a fost poreclit ”Dash”. În timpul campaniei sale din 2020 a vorbit despre cum îi sfătuiește pe tineri să depășească barierele lingvistice.

Mândru de rădăcinile sale irlandeze, tânărul senator-ales din Delaware îşi sărbătorea victoria în noiembrie 1972. O lună mai târziu, soţia şi fiica sa în vârstă de un an mureau într-un accident rutier, în care cei doi fii ai săi erau răniţi. Familia lui Biden se afla la cumpărături, în căutarea bradului de Crăciun, când o mașină i-a ucis fiica și soția sa.

Prima căsătorie și tragicul accident

Joe Biden s-a căsătorit cu Neilia Hunter în anul 1966, pe când era student la Universitatea Syracuse. La trei ani de la  căsătorie, a apărut primul copil al cuplului, Joseph R. Beau Biden. În anul 1970, aceștia au mai avut un copil, Robert Hunter, iar in 1971, s-a născut Naomi Christina, cea care avea să-și piardă viața în tragicul accident de mașină.

Disperarea, furia și tristețea l-au consumat. În documentarul CNN Biden a recunoscut că a avut gânduri suicidale. Ce l-a salva, în schimb, au fost cei doi fii ai săi.

  M-am gândit la asta. M-am gândit cum ar fi să merg pe podul Delaware şi pur şi simplu, să sar de pe el şi să sfârşesc totul. Dar nu m-am urcat niciodată în maşină pentru a face asta, nu am   fost nici măcar pe aproape…Ceea ce m-a salvat de la gest au fost băieţii mei”,  a spus Biden pentru CNN.

La peste 40 de ani distanță, în 2015, și Beau Biden, fiul cel mare, măcinat de un cancer cerebral se stinge din viață.

„Mi-a zis: tata, nu contează ce se întâmplă, trebuie să îmi promiţi că vei fi bine” , a povestit Joe Biden într-un documentar realizat de CNN.

În 1975 a cunoscut-o pe Jill Biden, actuala soție. Biden se întorcea acasă din Washington, într-o noapte, şi a văzut un afiş publicitar. Un model blond apărea în reclamă. Fratele lui Joe, Frankie Biden, îl lua de la aeroport, iar Joe a menţionat atunci că Jill este genul de femeie cu care  el s-ar întâlni. Surprinzător, Frankie o cunoştea pe femeie, Jill Jacobs, şi i-a dat numărul ei de telefon. Nu a trecut mult timp până au început să se întâlnească, şi i-a adus şi pe Beau şi Hunter. Băieţii s-au îndrăgostit şi ei de Jill: „Mă bărbieream într-o dimineaţă, iar băieţii au intrat şi mi-au spus: Tată, noi credem că ar trebui să te căsătoreşti cu Jill”,  a povestit Biden pentru CNN.

A trebuit să o întreb de cinci ori dacă se mărită cu mine”, a spus el, potrivit jurnaliștilor de la publicația americană Time. Jill a explicat mai târziu de ce a ezitat atâta timp: „Ştiu prin ce au trecut băieţii. Şi-au pierdut mama, sora, şi ştiam că mariajul acesta trebuie să funcţioneze. Trebuia să fiu sută la sută sigură că va dura  până când moartea ne va despărţi (…) Am iubit băteţii atât de mult încât am crezut că le-aş rupe inimile şi nu mai pot pierde o altă mamă, printr-un divorţ. De aceea, a trebuit să fiu absolut sigură”, a povestit Jill Biden. Cuplul s-a căsătorit doi ani mai târziu, în 1977.

De la senator la mâna dreaptă a lui Barack Obama

Democratul a îndeplinit timp de 36 de ani funcția de senator al statului Delaware (1973-2009), iar apoi a devenit vicepreședinte în ambele mandate ale președintelui Barack Obama.

La funcția de președinte Biden a aspirat încă în anul 1987.  Tânărul senator de atunci s-a înscris în cursa electorală, însă a trebuit să renunțe la puțin timp după, din cauza unui scandal de plagiat în care a fost implicat, scrie The Guardian.

Alte episoade au revenit în atenția publică și i-au afectat campania spre fotoliul de la Casa Albă: votul său în favoarea războiului din Irak în 2003 sau audierea agitată în Senat, sub conducerea sa, a lui Anita Hill, care îl acuza pe candidatul la Curtea Supremă Clarence Thomas de hărţuire sexuală.

20 de ani mai târziu, el a candidat din nou, însă a fost surclasat de lupta la vârf dintre Barack Obama și Hillary Clinton. A ieșit din cursa electorală un an mai târziu, dar tot a ajuns la Casa Albă după ce Barack Obama i-a oferit cel mai important rol în echipa sa: vicepreședinte.

Dependența de droguri a lui Hunter Biden, fiul lui Joe

În iulie 2019, Hunter Biden a oferit un interviu pentru New Yorker, în care a vorbit deschis despre cele mai sensibile momente din viața sa.

„Hunter e inima mea. Și Hunter a trecum prin perioade grele, dar luptă. Nu a renunțat niciodată. E cea mai onorabilă și decentă persoană pe care o cunosc”, a spus Joe Biden, conform Washington Post.

„Toată lumea se confruntă cu durere. Toată lumea are traume. Există dependență în orice familie. Am fost în întuneric. Am fost în acel tunel – un tunel care nu are sfârșit. Nu scapi de așa ceva. Doar înveți cum să te descurci”, a declarat Hunter.

Lupta lui Hunter Biden cu drogurile a început încă din perioada adolescenței și s-a accentuat în perioada în care era student la Universitatea Georgetown.

În ultimii 15 ani, Hunter a fost internat de mai multe ori în centre de reabilitare. Cel puțin cinci internări au avut loc după moartea fratelui său, Beau, în anul 2015.

De asemenea, fiul lui Joe Biden a fost eliberat din armată după ce a fost testat pozitiv pentru cocaină.

Promisiunile unui viitor președinte

Joe Biden va deveni al 46-lea președinte al Statelor Unite, conform proiecțiilor anunțate de mai multe canale media, între care CNN și Associated Press, făcute după calcularea voturilor obținute de candidatul democrat în statul Pennsylvania. Acest stat îi aduce lui Joe Biden scorul electoral necesar accederii în funcția de la Casa Albă.

Pentru a combate coronavirusul, cea mai gravă problemă cu care se confruntă în prezent Statele Unite, Joe Biden vrea să implementeze testarea gratuită pentru toți americanii și să angajeze 100.000 de persoane care să lucreze la un program de depistare a cazurilor, potrivit BBC.De asemenea, Joe Biden consideră că fiecare guvernator ar trebui să introducă obligativitatea purtării măștii în statul pe care îl conduce.

Locuri de muncă și Economie

Propunerile economice ale lui Joe Biden, numite „Reconstruiește mai bine”, sunt menite să mulțumească două categorii sociale care susțin în mod tradițional Partidul Democrat – tinerii și clasa muncitoare.

În ceea ce privește salarizarea, Biden vrea să crească salariul minim pe economie la 15 dolari/oră, o măsură populară printre tineri, care a reprezentat de asemenea și un semn că partidul se îndreaptă spre stânga.

Fostul vicepreședinte american vrea să investească 2 trilioane de dolari în energie verde, considerând că producția „verde” va ajuta clasa de mijloc, care în general au slujbe în fabrici.

Rasism și Justiție

În urma protestelor rasiale care au zguduit Statele Unite anul acesta, democratul recunoaște că rasismul încă este prezent și trebuie adresat prin programe sociale și economice care să susțină minoritățile.

Un punct principal al programului de reconstrucție al lui Biden este crearea unui fond de investiții de 30 de miliarde de dolari pentru minorități.

În ceea ce privește sistemul de justiție și cel al criminalității, Biden a evoluat de la poziția fermă și des criticată asupra infracțiunilor pe care o avea în anii 90.

În prezent, Biden propune politici pentru reducerea numărului de persoane încarcerate, dorește să adreseze problema discriminării pe bază de rasă, sex și venituri în sistemul judiciar și reabilitarea deținuților eliberați.

Sănătate

Joe Biden dorește să extindă programul de asigurări de sănătate creat în perioada președintelui Barack Obama și să implementeze un plan prin care aproximativ 97% dintre americani ar urma să fie asigurați.

Deși nu este chiar sistemul universal de asigurări de sănătate propus de mai mulți membri ai partidului său, fostul vicepreședinte vrea să le dea tuturor opțiunea de a se înrola într-un sistem public de asigurare similar cu Medicare, care oferă beneficii medicale persoanelor vârstnice.

Imigrație

În primele 100 de zile de președinție, Biden a promis că va inversa toate politicile lui Trump care separă părinții de copii la granița dintre SUA și Mexic.

De asemenea, candidatul democrat vrea să înlăture limita numărului de aplicanți pentru azil și să scoată interdicția de călătorie pentru mai multe țări majoritar musulmane.

Biden a promis că va proteja „visătorii”, persoanele care au fost aduse ilegal în Statele Unite când erau copii și cărora le-a fost permis să rămână sub o legislație a președintelui Barack Obama.

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
China și SUA ar trebui să fie parteneri, a declarat Xi Jinping