DSK susține că nu are „niciun fel de problemă cu femeile”

DSK susține că nu are niciun fel de problemă cu femeile
Publicat: 11/07/2013, 10:31
Actualizat: 12/12/2013, 17:05

Dominique Strauss-Kahn apreciază că nu are „niciun fel de problemă cu femeile”, într-un interviu difuzat, miercuri, de CNN, la doi ani după cazul Sofitel de la New York, relatează AFP.

„Nu cred că am vreo problemă cu femeile”, afirmă fostul director al Fondului Monetar Internațional (FMI) care a acordat postului american de televiziune CNN primul interviu în engleză, la Paris, de la demisia sa forțată în urma acuzațiilor de viol lansate împotriva lui la 14 mai 2011 de o cameristă a hotelului Sofitel din New York.

Jurnalistului care l-a întrebat dacă „are o problemă cu femeile”, fostul oficial i-a răspuns negativ de două ori, adăugând că, în schimb, „are cu siguranță o problemă pentru că nu a înțeles că ceea ce se așteaptă de la un om politic de înalt nivel este diferit de ce poate face un om obișnuit”.

„Am făcut această greșeală” să mă gândesc că poți avea viață publică și viață privată „în același timp, fără legătură între ele”, a adăugat el. „M-am înșelat, pentru că oamenii nu se așteaptă la acest tip de comportament nonconformist din partea cuiva care are responsabilități publice”.

„Nu am vrut să plătesc acest preț și în cele din urmă l-am plătit dublu”, a declarat fostul prezidențiabil socialist, care a fost nevoit să renunțe la candidatura din 2012, precizând că „de acum, a lăsat în urmă problemele politicii franceze”. „Lucrez cu guvernele din toată lumea, sunt mulțumit să ajut și îmi place acest lucru”, a mărturisit el.

„S-a întâmplat ceva care ținea de viața privată și mă gândesc mereu că ce s-a întâmplat în această cameră de hotel ține de viața privată, cel puțin până când un procuror își spune că vei fi inculpat pentru că ai făcut ceva și are probe în acest sens”, a explicat el.

„Dar când procurorul îți spune «bine, până la urmă nu avem de ce să vă inculpăm», aceasta arată că este o problemă privată și nimeni nu are nimic de spus în această privință”, a continuat Strauss-Kahn.

Acuzațiile de viol ale lui Nafissatou Diallo, o cameristă guineeană a hotelului Sofitel, împotriva fostului director al FMI au fost abandonate, Parchetul din New York dispunând neurmărirea penală și punând la îndoială credibilitatea cameristei.

Un acord financiar confidențial, încheiat în decembrie între Strauss-Kahn și acuzatoarea sa, a rezolvat cazul în civil.

„Eram dispus să merg la proces (civil)”, asigură el, adăugând că avocații lui l-au sfătuit să nu facă acest lucru. „Avocații mei mi-au spus: «va dura patru ani și vă va costa mai mult în termeni de cheltuieli judiciare (…) chiar dacă veți câștiga». Prin urmare, am decis să (închei) un acord financiar și să îmi continui viața”, a declarat el.

În cursul interviului, din care au fost difuzate fragmente marți, fostul director al FMI a revenit asupra momentului „teribil” din urmă cu doi ani de la New York, când a fost prezentat, cu cătușe la mâini, camerelor de luat vederi.

„Eram furios, nu înțelegeam ce se întâmplă, nu înțelegeam de ce sunt acolo. Înțelegeam doar că s-a întâmplat un lucru pe care nu îl înțeleg”, a insistat Strauss-Kahn, referindu-se la momentul, frecvent în Statele Unite, în care o persoană arestată este prezentată în fața camerelor de luat vederi și aparatelor foto ale jurnaliștilor.

Întrebat despre eventualitatea unei orchestrări a acestui caz, fostul director al FMI a afirmat că acordă „credit” acestei ipoteze, dar că „nu are probe”. „Prin urmare, este mai bine să nu spun nimic”.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Kim Jong Un ar fi fost dispus să renunțe la armele nucleare: „Am o fiică...
Facerea de bine este... știți voi ce! O bucureșteancă i-a donat canapeaua unei femei. Ce...
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Iranul a cerut și ajutorul SUA după prăbușirea elicopterului care a dus la moartea președintelui...
S-au luat la bătaie în ultimul hal, în Parlamentul României. VIDEO EXCLUSIV
Cum a aflat Monica Tatoiu că are CANCER! „Pierd un litru de sânge la trei...
EXCLUSIV. Florin Piersic, mesaj emoţionant de pe patul din spital: "Să ştiţi că nu vreau...
Breaking news despre Florin Piersic!
Cât costă o porție de mici în piața Obor. Nimeni nu se aștepta la un...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Prima Dacia PREMIUM... păcat că nu va fi produsă niciodată
O persoană a murit după ce avionul Londra-Singapore s-a confruntat cu turbulenţe
Descoperire HALUCINANTĂ în testicule umane! Este de necrezut
Devine ilegal PESTE TOT în România. Legea a fost deja adoptată: Vrem să spunem STOP
Schimbări uriașe pentru milioane de români. Se modifică totul la pensie
„Suflete pereche, zic eu”. Jador, fermecat de frumusețea unei tinere din Corbu. „Viitoarea mea soție”....
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Tavi Colen, mărturisiri despre trădarea din trupa Talisman. Artistul nu îl poate uita Alin Oprea....
Alin Oprea a ajuns într-un suflet acasă la soția lui. Medana, dărâmată de trecerea în...
BANCUL ZILEI. Două măicuțe în mașină. Deodată pe parbriz sare un VAMPIR mic
Apple anunță reduceri de sute de dolari la unele modele de iPhone
×