După cazul Poloniei, UE se pregătește din nou să aplice cea mai dură sancțiune pentru Ungaria, acuzând încălcări grave ale valorilor Uniunii. Reacția rapidă a lui Viktor Orban

Redactor:
Andrei Ionascu
După cazul Poloniei, UE se pregătește din nou să aplice cea mai dură sancțiune pentru Ungaria, acuzând încălcări grave ale valorilor Uniunii. Reacția rapidă a lui Viktor Orban
Detalii pe Gândul.

Joi, europarlamentarii din cadrul Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) au analizat situația politică din Ungaria, pentru a stabili dacă țara este expusă riscului de încălcare a valorilor Uniunii Europene.

Raportul întocmit de către eurodeputatul olandez Judith Sargentini evidențiază îngrijorări legate de independența justiției, corupția, libertatea de exprimare, drepturile romilor, ale minorităților evreiești și ale refugiaților, precum și alte probleme din Ungaria.

„Poporul maghiar nu mai poate să beneficieze de drepturile fundamentale care sunt garantate în restul Europei. În Europa, ne dedicăm valorilor comune de respect pentru demnitatea umană, libertate, democrație, egalitate, statul de drept și drepturile omului. Din păcate, maghiarii nu pot fi siguri că vor primi un tratament onest și egal din partea guvernului lor. Nu pot ajunge la nicio altă concluzie decât să solicit activarea Articolului 7. Vremea avertismentelor a trecut. Trebuie să luăm atitudine în numele poporului ungar, ale cărui drepturi au fost subminate”, a spus Sargentini.

Mai mulți europarlamentari au fost de acord că există „un risc sistemic pentru democrația, statul de drept și drepturile fundamentale din Ungaria”. Alți eurodeputați au cerut ca această procedură să nu fie folosită pentru a obține avantaje politice, în timp ce unii au criticat atacurile împotriva unui guvern susținut pe scară largă de populația maghiară.

Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) va vota propunerea europarlamentarului Judith Sargentini în luna iunie. Apoi, raportul va fi supus la vot în Parlamentul European în luna septembrie. Pentru ca acest demers să fie aprobat, trebuie susținut cu două treimi dintre voturile exprimate și o majoritate absolută a europarlamentarilor, adică minimum 376 de voturi.

Partidul de guvernământ din Ungaria, Fidesz, a condamnat raportul prezentat joi în Comisia pentru Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne (LIBE) a Parlamentului European, în care Ungaria este acuzată de încălcări grave ale valorilor Uniunii Europene, relatează agenția MTI.

Balazs Hidveghi, directorul de comunicare al Fidesz, a catalogat documentul întocmit de către europarlamentarul olandez Judith Sargentini drept un „raport Soros”, adăugând că este „un atac frontal” la adresa Ungariei și „o nouă tentativă evidentă de a presa Ungaria pentru a primi imigranți”.

Hidveghi a mai transmis că guvernul de la Budapesta, condus de Fidesz, va continua să facă tot ce este posibil pentru a proteja Ungaria de imigrație.

„Abia am terminat cu alegerile și oamenii lui Soros de la Bruxelles au lansat deja un atac frontal împotriva Ungariei în Parlamentul European. Reprezentanții imperiului Soros de la Bruxelles ignoră decizia luată de popor și rezultatul alegerilor democratice din Ungaria; ei sunt supărați și amenință în mod agresiv să reducă finanțarea Ungariei și să-i suspende drepturile de vot. Nu vom renunța în privința acestei probleme și vom continua să luptăm împotriva presiunii din partea Bruxellesului”, a spus directorul de comunicare al Fidesz.

Balazs Hidveghi apreciază că opinia publică din Europa a căpătat o altă percepție privind imigranții, iar numărul aliaților politici ai Ungariei în această chestiune este în creștere.

Alianța de guvernământ Fidesz – Partidul Popular Creștin Democrat (KDNP) a câștigat alegerile parlamentare din Ungaria din 8 aprilie și va avea 134 dintre cele 199 de locuri în Parlament, potrivit datelor Biroului Electoral Național.

Articolul 7 este un mecanism prevăzut în Tratatul de la Lisabona care prevede sancționarea unui stat membru UE și pierderea temporară a drepturilor de vot în cadrul Consiliului UE. Articolul 7 este declanșat atunci când un stat membru încalcă valorile europene și statul de drept. Procedura fost invocată pentru prima dată în 2017 împotriva Poloniei, pe fondul reformelor din sistemul judiciar.

FOTO-ŞOC! Şi-a înşelat iubita însărcinată, cu o bombă sexy de doar 18 ani. Cum arată...
Antonia e insarcinata din nou! Alex Velea a anuntat sexul bebelusului! Ce surpriza
FOTO. Imagini incendiare cu Andreea Antonescu! S-au văzut formele generoase în toată splendoarea lor
FOTO. Larisa Iordache, imagini incendiare pe Instagram! Cum arată gimnasta, la 3 ani de la...
Taxe și impozite 2021. Ce urmează să se întâmple. Acum totul e clar
Un fost premier, după atacurile din Franţa: ”Musulmanii au dreptul să omoare milioane de francezi”
Video. Scene șocante, devenite virale în mediul online. Un bărbat acuzat că a călcat pe...
Antonia e insarcinata din nou! Alex Velea a anuntat sexul bebelusului! Ce surpriza
O echipă de specialişti a stabilit finalul pandemiei. Când se va termina coşmarul pentru România
Și-a luat o NOUĂ amantă pentru a se distra. TÂNĂRA i-a venit însă de hac...
Secretul bine ascuns din vila Elenei Ceaușescu. Cum își teroriza angajații. Viclenia ei nu avea...
Povestea lui Lucifer, criminalul care a decapitat 48 de deținuți. Este șocant, momente uluitoare
Moşii de Toamnă 2020: Ce NU este bine să dai de pomană în Sâmbăta Morţilor?
15 semne că femeia te înșală. Una dintre cele mai mari „minciuni” pe care mulți...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
De unde vin produsele vândute de magazinele Lidl in România ?
Adela Popescu, secretul unor sâni perfecți. La ce truc a apelat prezentatoarea: „Așa speram că...
Inchide