El Chapo i-a predat puterea unui „partener de afaceri”. Asasinii traficantului, prinși de poliție cu arme și droguri asupra lor

El Chapo i-a predat puterea unui „partener de afaceri. Asasinii traficantului, prinși de poliție cu arme și droguri asupra lor
Publicat: 31/12/2019, 14:04

Doi dintre suspecți, Lorenzo și Carlos, au fost arestați în colonia Villas del Sur, din nordul statului mexican Chihuahua, de către polițiștii Comisiei de Securitate a Statului, scrie dailystar.co.uk.

Poliția a declarat că bărbații au fost prinși cu arme și droguri asupra lor. Al treilea individ, pe numele lui tot Carlos, a fost arestat în colonia Heroes de la Revolucion din Ciudad de Juarez.

Polițiștii au găsit asupra bărbaților arme și o jumătate de kg de metamfetamină. Armamentul, drogurile și mașina suspecților au fost confiscate în urma arestării.

Toți cei trei indivizi vor fi arestați preventiv, până la finalizarea anchetei. Se pare că bărbații fac parte din gruparea Los Mexicles, afiliată cartelului Sinaloa, condusă în trecut de Joaquin „El Chapo” Guzman, care se află acum într-o închisoare americană.

Acesta ispășește o pedeapsă pe viață în închisoarea de maximă securitate ADX Florence din Colorado.

Arestarea celor trei bărbați survine la scurt timp după ce a apărut informația potrivit căreia El Chapo i-ar fi predat puterea unui partener mai vechi, din cauza comportamentului haotic al fiilor săi.

Conducerea cartelului a fost asigurată de fostul partener de „business” al lui El Chapo, Ismael „El Mayo” Zambada, alături de fiii „baronului drogurilor”, Ivan Archivaldo și Jesus Alfredo.

Traficantul de droguri în vârstă de 71 de ani are o sănătate precară și este unul dintre ultimii rămași din cartelul Sinaloa, reușind să evite autoritățile și bandele rivale timp de mai mulți ani.

Los Mexicles este una din cele mai violente și bine înarmate grupări din cartel. Celula a fost formată din foști membri ai cartelului, deportați din SUA în Mexic, activând în nordul Mexicului.

În data de 6 noiembrie 2019, celula a fost acuzată de incendierea a zece camioane în Ciudad Juarez, în urma căreia șase persoane au ajuns la spital cu arsuri. Nu se știe dacă acești trei suspecți au fost puși sub acuzare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase