Emiratele Arabe Unite întrerup relațiile diplomatice cu Coreea de Nord. Decizia va afecta economia nord-coreeană

Emiratele Arabe Unite întrerup relațiile diplomatice cu Coreea de Nord. Decizia va afecta economia nord-coreeană
Publicat: 13/10/2017, 04:15
Actualizat: 28/09/2018, 16:21

Autoritățile din Abu Dhabi au precizat că nu vor mai acorda vize și licențe comerciale cetățenilor din Coreea de Nord, aspect ce va afecta câteva mii de nord-coreeni ce lucrează în zona Golfului.

„Măsurile vin în contextul obligațiilor Emiratelor Arabe Unite ca membru responsabil al comunității internaționale, pentru a întări voința internațională și de a opri proliferarea armelor nucleare și a programelor balistice”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe al Emiratelor Arabe Unite.

Statele Unite au salutat decizia Emiratelor Arabe Unite.”Suntem foarte bucuroși să auzim asta. Sunt multe țări care au adoptat măsurile pe care le-am cerut”, a declarat Heather Nauert, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA.

Într-un discurs ținut la începutul lunii septembrie în fața Adunării Generale a ONU, președintele american Donald Trump a cerut comunității internaționale să intensifice presiunile asupra regimului de la Phenian, cu scopul de a forța Coreea de Nord să renunțe la programele sale balistice și nucleare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase