EXAMEN. Mai mulți studenți s-au supărat că trebuie să arate video că nu și-au lipit pe pereți „copiuțe” pentru examen

Redactor:
Gândul
EXAMEN. Mai mulți studenți s-au supărat că trebuie să arate video că nu și-au lipit pe pereți „copiuțe” pentru examen
EXAMEN. Mai mulți studenți s-au supărat că trebuie să arate video că nu și-au pus pe pereți „copiuțe” pentru examenFOTO: Pixabay

Studenții la Facultatea de Limbi Clasice de la Universitatea Oxford protestează față de decizia conducerea universității de a arăta în timpul examenelor susținute online, din cameră, că nu au pe pereți traducerile textelor.

Studenții urmează să susțină examenele de sesiune din camerele de cămin, măsura fiind dispusă în contextul pandemiei, potrivit TIME, citat de Digi 24.

În timpul examenelor însă, o cameră video le va prelua imagini din interiorul camerei de cămin, pentru a vedea dacă studenții încearcă să copieze, lipindu-și pe pereți traducerile textelor de examen.

Mai mulți studenți s-au supărat că trebuie să arate video că nu și-au pus pe pereți „copiuțe” pentru examen

Verificarea video a camerei de cămin se va face înaintea testului, astfel încât să se vadă dacă studentul este singur sau dacă are notițe.

Studenții au protestat față de această decizie și au susținut că măsura este abuzivă, întrucât le încalcă dreptul la viață privată.

„Ca student provenind dintr-un mediu defavorizat, este extrem de inconfortabil și jenant să știu că profesorii mei vor avea o imagine asupra circumstanțelor mele personale de acasă – care sunt atipice cu cele ale unui student obișnuit de la Oxford obișnuit”, a susținut un student.

Elizabeth Coyle, care va susține examenul de Latină vinerea viitoare a declarat: „Este destul de intruziv, mai ales că vor să facă o scanare a camerei, care este singurul nostru spațiu privat.”

Măsura a fost justificată prin faptul că aceste traduceri sunt adesea disponibile online cu o simplă căutare rapidă.

Inchide