EXCLUSIV | Scrisoarea sfâșietoare a unei mame în memoria fiicei, ucisă de Hamas: „Am îngropat floarea noastră frumoasă”/ „O durere nesfârșită”

EXCLUSIV | Scrisoarea sfâșietoare a unei mame în memoria fiicei, ucisă de Hamas: „Am îngropat floarea noastră frumoasă”/ „O durere nesfârșită”
Noa și Noam au murit îmbrățișați, uciși de teroriștii Hamas, în acea sâmbătă neagră
Publicat: 19/10/2023, 16:46
Actualizat: 22/10/2023, 12:14

Lea Englender – născută în Israel, din părinți români, din Iași – și-a pierdut fiica în masacrul de sâmbătă, când teroriștii Hamas au omorât, fără drept de apel, vieți nevinovate. Noa, în vârstă de 23 de ani, se afla la petrecere, împreună cu iubitul său, atunci atunci a avut loc infernul care a îngenuncheat o întreagă lume. Era o zi care ar fi trebuit să aducă veselie, muzică, dans, iubire, tinerețe. A adus, în schimb, multă durere și lacrimi. Noa și Noam au murit îmbrățișați, uciși de teroriștii Hamas, în acea sâmbătă neagră.

Lea Englender a așternut ultimele gânduri și dragostea nesfârșită pentru fiica ei, Noa

Lea Englender, mama tinerei răpusă de Hamas, și-a dorit să publice o ultimă scrisoare în memoria fiicei sale, Noa și a iubitului acesteia, Noam.

Sunt cuvinte sfâșietoare ce poartă în ele toată suferința unei mame care și-a pierdut fiica de doar 23 de ani. Publicăm scrisoarea în care Lea Englender a așternut ultimele gânduri și dragostea nesfârșită pentru Noa, „cea mai frumoasă fiică, cea mai bună, cea mai deșteaptă.”

Reamintim că, mai mult de 3.000 de persoane – femei, bărbați și copii, cu vârste între 3 luni și 85 de ani –  au fost rănite, ucise, bătute, violate și despărțite în mod brutal de familiile lor, de către gruparea teroristă Hamas.

„Sunt Leah,

Mama unei fetițe în vârstă de doar 23 de ani – Noa Englander. Noa a fost ucisă în ziua de sâmbătă, 7 octombrie 2023, de către Hamas, de către niște criminali. A fost ucisă la o petrecere în aer liber, alături de iubitul ei, Noam Ephraim. Cei doi tineri, aflați abia la început de drum al vieții lor, au venit să danseze, să se bucure și să se distreze.

Brusc, de nicăieri, o grupare de criminali a sosit și a început să tragă cu cruzime în fiecare persoană.
Vreau să vă împărtășesc prin ceea ce am trecut noi și cu ce ne confruntăm acum. Timp de două zile, am fost în agonie, am mers de la un spital la altul, ne-am gândit că poate este rănită și se ascunde.

Fratele ei a mers în zona festivalului, punându-și viața în pericol, alergând cu lanterne și strigând după ea, poate e rănită și se ascunde. Multe persoane rănite – copii, bătrâni, femei – au fost transportate cu ambulanțe și elicoptere la spitale, dar Noa nu era printre ei.

Speranța a fost că Noa a fost rănită… un miracol, să rămână în viață. Puteți să vă imaginați? După două zile, autoritățile ne-au dat vestea tragică. Am refuzat să credem, am țipat, am plâns. Acesta este coșmarul fiecărei familii din Israel. La 10 octombrie 2023, am îngropat floarea noastră frumoasă – fiica noastră, sora, cumnata, mătușa, prietena. Ne-au luat-o și nu i-au dat șansa să își trăiască viața.

Cea mai frumoasă fiică, cea mai bună, cea mai deșteaptă. Toată lumea ar trebui să știe că au ucis, au măcelărit, au răpit – tineri, bătrâni, copii – fără milă. Nu există justificare pentru asta. Cum ar putea moartea lui Noa, a lui Noam și a altora să ajute cauza lor? – Este imposibil!

A fost doar un masacru și un omor plin de ură, antisemitism, dorința de a face rău. Ce greșeală au făcut fiica mea, iubitul ei și ceilalți pentru a-și încheia viața astfel? Noa era tânără, talentată, artistă, cu inimă bună, plăcută și iubită.

Toți cei care au cunoscut-o s-au îndrăgostit de ea. Noa și Noam au fost uciși și au murit unul în brațele celuilalt. În viață și în moarte au fost de nedespărțit. O imensă pierdere pentru noi toți. Este greu de înțeles că ea nu va mai vedea vreodată lumina zilei, soarele, cerul, florile. Suntem într-o durere care nu se va sfârși niciodată. Fie-i amintirea binecuvântată.”

Atacul Hamas de la 7 octombrie constituie un ”genocid”, scriu 100 de experţi

Aproximativ 100 de experţi în drept internaţional au difuzat în presă o declaraţie în care afirmă că atacul mişcării islamiste palestiniene Hamas de la 7 octombrie în Israel, soldat cu 1.300 de morţi, ar putea constitui „o crimă de genocid”, potrivit dreptului penal internaţional.

”Teroriştii au masacrat 1.300 de persoane, la 7 octombrie, inclusiv femei şi copii, bătrâni şi aduşi tineri care petreceau în aer liber”, comentează semnatarii.

”Aceste acte contituie o încălcare flagrantă a dreptului internaţional şi în particular a dreptului internaţional penal”, apreciază ei, pentru că ”par să fi fost comise cu internţia de distruge, în întregime sau în parte, un grup naţional – israelienii – un obiectiv declarat în mod explicit de către Hamas.”

CITIȚI ȘI:

LIVE TEXT | Război în Israel: Armata israeliană lansează ”asediul total” asupra Fâșiei Gaza / Iranul a negat implicarea în atacurile asupra Israelului

EXCLUSIV | Rapoartele SRI arată că fanaticii Hamas se radicalizează până și la București! Adept al grupării, expulzat. Detalii din dosarul secret

LIVE TEXT | Război în Israel: Peste 3.000 de răniți, sirenele sună încontinuu. Ripostă agresivă împotriva Hamas

Un nou guvern de criză ar putea fi format în Israel, după atacurile devastatoare care au ucis sute de oameni

Mara Răducanu
Mara Răducanu este jurnalist de eveniment. A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și a lucrat la mai multe publicații, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO. Se vinde o fostă vilă a lui Ceaușescu. Cât cere statul pe clădire, după...
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri...
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după...
S-a transformat total în câteva luni: acuzată că a luat OZEMPIC pentru a slăbi! Vedeta...
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe poziţia 71....
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
Când și unde va avea loc înmormântarea lui Andrei Versace. Sicriul cu trupul neînsuflețit al...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Războiul din Ucraina, ziua 881. Kievul primeşte în august 1,4 miliarde de euro din profiturile...
Obiceiul CIUDAT al lui Darwin! L-a ajutat să trăiască mai mult?
Adio, maestre! Marele actor s-a dus în ceruri. Era iubit și adorat de toți
Marele anunț pentru pensionari. Când vor primi bani în plus
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce i s-a întâmplat Getuței Sterp în timp ce mergea la oi? Tânăra și soțul...
Fratele lui Andrei Versace rupe tăcerea după moartea lui: ”Nu a fost ucis, nu avea...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Cum a plecat un medic român la război: Tată-meu mi-a dat sabia şi revolverul lui,...