EXPLOZIE lângă sediul Skai TV, unul din cele mai mari posturi de TELEVIZIUNE din Grecia

Redactor:
Teodora Marinescu
Un dispozitiv a explodat luni în apropierea sediului SKAI TV din capitala Greciei. Vezi imagini de la locul incidentului

SKAI este unul din cele mai mari posturi de televiziune din Grecia și face parte dintr-un grup media care include un post radio și care este afiliat cotidianului Kathimerini, relatează agenția Reuters.

Un dispozitiv a fost declanșat în apropierea sediului SKAI la ora locală 02:35, în urma unor avertismente trimise către două publicații, informează poliția. Pe pagina web, postul informează că ferestele au fost sparte de la primul la al șaselea etaj.

„Pagubele materiale sunt mari pe aproape toate etajele, cele mai mari fiind cele de la etajele al 3-lea și al 4-lea, unde sunt situate birourile angajaților. Imaginea este descurajantă. Tavane căzute pe podea, ferestre distruse”, se mai menționează în comunicat.

Atacurile minore asupra unor afaceri, clădiri de stat, politicieni și poliție nu sunt neobișnuite în Grecia, care are o lungă istorie de violență politică.

Vorbind la SKAI de la locul incidentului, ministrul grec pentru protecție civică, Olga Gerovassili, a spus că atacul a fost îndreptat împotriva democrației. 

„Democrația, cu toate acestea, este protejată și, bineînțeles, nu este amenințată”, a spus ea. Jurnaliștii care prezintă programul matinal al SKAI au transmis din afara postului.

Explozie lângă sediul Skai Tv

Un jurnalist al postului a informat că dispozitivul ar fi conținut 5 kg de materiale explozibile și că era plasat pe o alee îngustă din apropierea clădirii.

În imaginile filmate în interior se pot vedea ferestrele distruse și sticla împrăștiată pe birouri.

Foto: Hepta/ Captură

Inchide