Facebook va ELIMINA LIKE-urile false

Facebook va ELIMINA LIKE-urile false
Publicat: 02/09/2012, 09:21
Actualizat: 13/08/2014, 01:43

Facebook va introduce un sistem care va elimina „Like”-urile false date unei pagini, de către spammeri sau programe de tip malware, scrie Reuters.

Angajații celei mai mari rețele de socializare au declarat că, în medie, fiecare pagină de Facebook va avea cu 1% mai puține Like-uri, în urma introducerii acestui sistem.

„Am încercat întotdeauna să ne protejăm împotriva spammerilor, a programelor malware sau a celor care cumpără Like-uri. Acest sistem este gândit special pentru a elimina Like-urile suspicioase”, se arată pe blogul oficial al Facebook.

Reuters scrie că, pe Facebook, a apărut o „piață neagră a Like-urilor”, prin care orice companie care vrea să obțină notorietate sau credibilitate își poate cumpăra mii de Like-uri, care provin de obicei de la conturi compromise sau false. Această practică este, însă, interzisă de Facebook.

Reprezentanții companiei au declarat că noua metodă va ajuta atât publicul, cât și companiile, deoarece numărul fanilor și datele demografice vor fi mai aproape de adevăr.

Analiștii în social media spun că integritatea Like-urilor este una dintre principalele griji ale Facebook, deoarece Like-ul reprezintă „moneda de schimb” a celei mai mari rețele de socializare.

Reuters scrie că și Twitter sau Google Plus se confruntă cu situații în care anumite pagini cunosc creșteri artificiale, însă, în cazul Facebook, presiunea este mult mai mare, deoarece compania fondată de Mark Zuckerberg este listată la bursă.

De altfel, acțiunile Facebook au ajuns vineri la un nou record minim, de 18,08 dolari. „Ceea ce vrea Facebook să facă este să preia frâiele înainte ca lucrurile să scape de sub control. Vă imaginați că nicio companie nu vrea să plătească pentru publicitate pe conturi false”, conchide Brian Blau, analist la firma de cercetare Gartner.