Faptele pentru care China aplică PEDEAPSA CU MOARTEA. Ce decizie ar putea lua liderii comuniști, după ce au executat 2.400 de persoane în 2013

Redactor:
Silviu Bănilă
Faptele pentru care China aplică PEDEAPSA CU MOARTEA. Ce decizie ar putea lua liderii comuniști, după ce au executat 2.400 de persoane în 2013
Nouă infracțiuni, printre care traficul cu arme și falsificarea banilor, ar putea fi scoase de sub incidența pedepsei capitale în China.

China intenționează să aplice pedepse mai blânde în cazul unor infracțiuni precum „traficul cu armament, muniție, materiale nucleare sau falsificarea banilor/ valutelor străine, strângerea de fonduri prin mijloace ilicite și proxenetismul”. Alte infracțiuni în cazul cărora pedepsele ar putea fi revizuite sunt „obstrucționarea unui reprezentant al poliției sau armatei de a-și îndeplini sarcinile de serviciu” și „răspândirea de zvonuri pe timp de război”, informeaza aljazeera.com.

Grupurile care militează pentru respectarea drepturilor omului au avertizat că statul chinez execută anual mai mulți oameni decât oricare altă țară din lume. Autoritățile vor analiza reformarea sistemului de aplicare a pedepsei cu moartea, valabilă în prezent pentru 55 de infracțiuni, printre care înșelătoria și cămătăria.

În 2013, China a executat 2.400 de condamnați. Pe locul al doilea în privința numărului de execuții se află Iranul, urmat de Irak și Arabia Saudită, potrivit statisticilor Amnesty International. Anul trecut, în Iran au fost executate 369 de persoane, iar în Irak, 169. 

 

Inchide