Fără urechi, fără nas și fără sprâncene, a fost simbolul luptei împotriva alcoolului la volan. Femeia care a suferit 100 de operații a murit de cancer- VIDEO

Redactor:
Laura Cojocaru
Fără urechi, fără nas și fără sprâncene, a fost simbolul luptei împotriva alcoolului la volan. Femeia care a suferit 100 de operații a murit de cancer- VIDEO
O femeie a rămas desfigurată după ce a avut un accident rutier în Texas, din cauza unui șofer beat. De atunci, ea a a devenit un simbol în SUA care a luptat împotriva alcoolului la volan. Recent, Jacqui Saburido a murit de cancer, la vârsta de 40 de ani.

Jacqui Saburido avea 20 de ani când se întorcea de la o petrecere cu alți patru prieteni. Atunci a fost victima unui accident rutier care a marcat-o pe viață. A suferit arsuri grave, care au desfigurat-o și a avut nevoie de peste 100 de operații pentru a supraviețui. Operațiile au costat-o cinci milioane de dolari. Tânăra era din Caracas Venezuela și venise de o lună în SUA, așa că nu era asigurată medical, scrie CNN.

Mașina lor a fost lovită de un șofer aflat sub influența băuturilor alcoolice în anul 1999. Doi dintre prietenii lui Jacqui au murit pe loc, în timp ce tânăra a suferit arsuri pe 60 la sută din suprafața corpului.

Șoferul vinovat de accident a stat șapte ani în închisoare, fiind eliberat în anul 2008.

După cele 100 de operații Saburido a devenit un simbol al unei campanii care milita împotriva consumului de alcool la volan, în Texas. Deși era desfigurată, femeia  a avut numeroase apariții publice.

„Chiar dacă va trebui să apar public fără urechi, fără nas, fără sprâncene, fără păr, voi face asta de mii de ori dacă va ajuta pe cineva să ia o decizie înțeleaptă. Este parte a misiunii mele pe Pământ”, declara, Jacqui Saburido .

Saburido a murit de cancer, în Guatemala, la vârsta de 40 de ani.

 

×

Declarații susținute de ministrul Finanțelor și de cancelarul Prim-ministrului

Publicată de Gandul pe Miercuri, 27 mai 2020
Gândul LIVE!
Inchide