Favoritul la șefia UKIP a ajuns la spital după o bătaie în Parlamentul European. UPDATE

Favoritul la șefia UKIP a ajuns la spital după o bătaie în Parlamentul European. UPDATE
Publicat: 07/10/2016, 18:50
Actualizat: 26/03/2019, 01:30

Nigel Farage, liderul interimar al Partidului Independenței Marii Britanii (UKIP), Steven Woolfe și restul membrilor grupului parlamentar al formațiunii din PE au participat la o reuniune desfășurată în sediul din Strasbourg al Legislativului European. La finalul întrevederii, între Steven Woolfe, favorit pentru preluarea conducerii UKIP, și eurodeputatul UKIP, Mike Hookem, a avut loc o altercație, Woolfe fiind lovit cu pumnul de colegul său.

Conflictul ar fi pornit după declarația lui Woolfe potrivit căreia ar fi luat în considerare să treacă în tabăra conservatorilor, după ce s-a declarat entuziasmat de direcția pe care a luat-o premierul Theresa May. Conform unor surse citate de Business Insider, Mike Hookem l-ar fi numit pe Steven Woolfe „o glumă”. Cei doi și-ar fi dat jos apoi sacourile pentru a se bate. Potrivit The Telegraph, Steven Woolfe ar fi primit un pumn în figură și s-ar fi lovit cu capul de marginea metalică a unei ferestre.

La două ore de la producerea altercației propriu-zise, Woolfe a fost găsit de un funcționar al Parlamentului European în timp ce stătea întins pe podea, în stare de inconștiență. Eurodeputatul a fost transportat de urgență la un spital din Strasbourg și internat în secția de terapie intensivă.

Nigel Farage a declarat că regretă cele întâmplate: „Regret profund că, în urma unei altercații produse la o reuniune a eurodeputaților UKIP, Steven Woolfe s-a prăbușit și a fost transportat la spital”.

Între timp, potrivit Daily Mail, starea lui Steven Woolfe s-a îmbunătățit. Acesta nu se mai află în stare de inconștiență și a început să vorbească. Surse au declarat pentru BBC că Woolfe a suferit două fracturi la nivelul capului și că va fi supus unor teste, inclusiv unei tomografii craniene. La scurt timp, UKIP a transmis un comunicat oficial prin care anunța că Steven Woolfe este bine.

„Tomografia craniană a arătat că nu există cheaguri de sânge pe creier. Momentan mă simt mai bine, mai fericit și zâmbesc cum nu am făcut-o niciodată. Preventiv, voi rămâne peste noapte internat pentru a face o nouă serie de teste, ca să mă asigur că totul e bine. Vrea ca toată lumea să știe că funcționarii din cadrul Parlamentului European, colegii de partid și personalul spitalului s-au comportat exemplar cu mine. Grija lor a fost excepțională. Am putut să stau singur în picioare și mă prezint în regulă. Singurul inconvenient e amorțeala pe care o resimt pe partea stângă a feței”, a afirmat Steven Woolfe, conform comunicatului.

Steven Woolfe împlinește joi 49 de ani.

Vineri, la o zi după incident, Mike Hookem a declarat că altercația dintre el și colegul său a fost „precum o bătaie între fete ce folosesc poșete” și că nu a fost folosită forța fizică. Totodată, Hookem a declarat că a stabilit o întrevedere cu Stevel Woolfe pentru a se împăca și pentru a repara daunele provocate reputației formațiunii radicale Partidul Independenței Marii Britanii (UKIP), potrivit Mediafax.

„Totul a fost exagerat, a fost doar o încăierare. Nu ne-am lovit, pălmuit, nici împins, a fost precum o încăierare între un bunic în vârstă și un membru al Parlamentului European în vârstă de 40 de ani. A fost destul de prostesc, stânjenitor, precum o bătaie între fete ce folosesc poșete. Capul său nu s-a lovit de niciun geam, metal, scaun, nimic de genul acesta…Nu l-am lovit niciodată pe Steven Woolfe”, a afirmat Mike Hookem.

Cu toate acestea, atât Hookem, cât și Woolfe riscă amenzi cuprinse între 612 și 3.060 de euro, precum și pierderea drepturilor de vot în cadrul Parlamentului European.

În schimb, Steven Woolfe a declarat că nu va îl va raporta pe Hookem Poliției, afirmând, la rândul său, că „lucrurile au mers mult prea departe în cadrul reuniunii desfășurate la sediul Parlamentului European”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cadavrul unei femei a fost descoperit în dulapul din dormitor. Polițiștii l-au reținut pe principalul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu