FBI, percheziții acasă la Joe Biden! Ce anunț a făcut avocatul președintelui Americii

FBI, percheziții acasă la Joe Biden! Ce anunț a făcut avocatul președintelui Americii
FBI, percheziții acasă la Joe Biden! / Sursa FOTO: flickr.com
Publicat: 01/02/2023, 20:15

Una dintre reședințele președintelui Joe Biden a fost „călcată” de agenții federali. FBI a fost solicitat de anchetatorii Departamentului de Justiție al Statelor Unite pentru o percheziție la casa de vacanță din Delaware.

Avocatul liderului de la Casa Albă a transmis că Joe Biden cooperează cu autoritățile în cauză.

Agenții federali caută documente confidențiale

„Am fost de acord să cooperăm”, a declarat Bob Bauer, avocatul personal al lui Biden. Mai multe informaţii vor fi făcute publice după încheierea percheziţiei, a adăugat acesta, citat de BBC.

Biroul Federal de Investigaţii  a percheziţionat recent o altă locuinţă a lui Biden în Delaware, în oraşul Wilmington, în căutarea de documente confidenţiale datând din mandatele de vicepreşedinte şi de senator ale lui Joe Biden.

Miercuri, anchetatori ai Departamentului Justiţiei, împreună cu agenţi FBI au efectuat o percheziţie planificată în casa preşedintelui Joseph Biden din localitatea Rehoboth Beach, în statul Delaware, în cadrul anchetei privind documentele clasificate.

„În virtutea procedurilor standard ale Departamentului Justiţiei, în interesul siguranţei operaţionale şi al integrităţii, această acţiune nu a fost anunţată public, dar noi cooperăm”, a declarat avocatul Bob Bauer.

Secretarul Justiţiei, Merrick Garland, a anunţat numirea unui procuror special, Robert Hur, pentru investigarea cazului documentelor clasificate găsite într-un fost birou universitar al lui Biden din Washington D.C. şi în reşedinţa acestuia din Wilmington, statul Delaware. Documentele datează din perioada în care Biden era vicepreşedinte, în mandatul preşedintelui Barack Obama.

Aceasta este a treia clădire percheziţionată de anchetatorii americani. Fostul birou din Centrul „Penn Biden” a fost percheziţionat în noiembrie 2022, dar informaţia a fost dezvăluită marţi. Pe 20 ianuarie, agenţii FBI au percheziţionat reşedinţa lui Biden din Wilmington (Delaware).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase