O fetiță de patru ani a murit după ce a fost sfâșiată de un câine în curtea din spatele casei. Animalul a fost ucis / „Mi-au dat lacrimile când am auzit vestea”

O fetiță de patru ani a murit după ce a fost sfâșiată de un câine în curtea din spatele casei. Animalul a fost ucis / „Mi-au dat lacrimile când am auzit vestea”
O fetiță de patru ani a murit după ce a fost sfâșiată de un câine în curtea din spatele casei / Sursa foto: BBC
Publicat: 01/02/2023, 16:21
Actualizat: 01/02/2023, 16:41

O fetiță de patru ani a murit după ce a fost sfâșiată de un câini în curtea din spatele casei, în zona Netherfield din orașul Buckinghamshire, Marea Britanie. Animalul a fost ucis, iar Poliția anunță că în prezent „nu există vreun pericol pentru public”.

În acest caz nu au fost făcute arestări, iar câinele a fost ucis. Poliția a catalogat ceea ce s-a întâmplat drept un „incident tragic”.

„Înțeleg ce impact va avea acest caz asupra comunității și asupra publicului larg, iar oamenii se pot aștepta să vadă o prezență mare a poliției în zonă în această seară și de acum încolo, în timp ce investigația noastră continuă”, a spus polițistul Matt Bullivant, din Thames Valley, citat de BBC.

„Aș dori să-i asigur pe oameni că nu există niciun motiv să credem că există vreun pericol pentru publicul larg. Oricine are îngrijorări ar trebui să se simtă liber să se adreseze ofițerilor noștri și să pună întrebări, dar îi îndemn pe oameni să nu speculeze cu privire la circumstanțe, în special pe platformele de socializare”, a adăugat ofițerul de poliție.

Conform oamenilor legii, nimeni altcineva nu a fost rănit în incident, iar familia copilului are parte de susținerea polițiștilor.

„Această tragedie afectează inima comunității”

Un vecin a declarat pentru BBC că fetița care a murit era prietenă cu fiul său de patru ani.

„Mi-au dat lacrimile când am auzit vestea, am fost șocat să aud că micuța a fost o victimă”, a spus el.

„Nu i-am spus băiatului meu ce se întâmplă, nu am vrut să se supere auzind vestea. Este aproape de ușa mea. E foarte trist”, a adăugat vecinul familiei fetei.

Chris Morley, pastor principal la biserica Grand Union Vineyard, a spus că lăcașul de cult va fi deschis toată ziua pentru a le oferi localnicilor timp pentru o „reflecție liniștită”.

„Inimile noastre sunt cu adevărat alături de familie, dar ne dăm seama că o tragedie ca aceasta afectează inima comunității de aici, în Netherfield”, a spus el.

Poliția din Thames Valley a îndemnat pe oricine cu informații să sune la 101.

Vă recomandăm să citiți și:

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase