Fetița unei românce, ÎMPUȘCATĂ în brațele mamei, într-o tabără de romi de lângă Roma

Redactor:
Florin Jinga
Fetița unei românce, ÎMPUȘCATĂ în brațele mamei, într-o tabără de romi de lângă Roma
Fetiță de 1 an, împușcată în brațele mamei sale într-o tabără de romi de lângă Roma, Italia. Vezi detalii ale incidentului cu tentă rasistă

Femeia, pe nume Ștefania Lepădat, a povestit carabinierilor că a auzit o împușcătură, iar câteva secunde mai târziu, micuța a început să sângereze. Copilul a fost transportat de urgență la spital, unde chirurgii au reușit să scoată proiectilul, care părea bila unui pistol cu aer comprimat. Fusese împușcată în spate. Medicii sunt însă rezervați în ceea ce privește evoluția stării copilului.

„Am aflat de incident în această dimineață, la ora 9:00,” a declarat Najo Adzovic, președintele Asociației Nuova Vita, care îi reprezintă pe romii aflați în zona capitalei italiene, citat de cotidianul Il Tempo. „Am plecat imediat la locul incidentului, din Palmiro Togliatti, unde am stat de vorbă cu tatăl fetiței, Nicolae Oțet. Împreună cu mama ei, micuța a fost transferată la un spital din Roma. Sper să fie un caz izolat și să nu se amplifice valul de ură și rasism care a provocat incidente nedorite împotriva comunității rome.

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat incidentul de la Roma, în care o fetiță româncă, în vârstă de un an, a fost împușcată pe stradă, în brațele mamei și se fac demersuri în regim de urgență pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la circumstanțele producerii evenimentului.

Autorul atacului nu a fost identificat, dar carabinierii au un cerc de suspecți.

Autoritățile de la Roma speră că este un caz izolat, o greșeală sau un accident și precizează că se fac toate eforturile să îl rezolve.

O anchetă a fost deschisă pentru a se stabili cu exactitate cine și de ce a tras în direcția româncei.

 

Inchide