François Hollande anunță că nu există niciun supraviețuitor în accidentul din Mali

François Hollande anunță că nu există niciun supraviețuitor în accidentul din Mali
Publicat: 25/07/2014, 12:57
Actualizat: 03/02/2019, 17:37

„Nu există, din păcate, niciun supraviețuitor”, a declarat șeful statului în cadrul unei scurte alocuțiuni televizate. „O cutie neagră a fost recuperată și adusă la Gao”, în nordul Mali, de către militari francezi care au securizat zona, a adăugat el, precizând că toate ipotezele, în special cele referitoare la condițiile meteorologice, sunt analizate pentru explicarea accidentului.

Primii militari francezi care au plecat din Gao în timpul nopții au ajuns vineri dimineața în zona de nord a statului Mali, unde s-a prăbușit avionul Air Algerie, pentru a securiza locul accidentului, a anunțat Ministerul Apărării.

Circa 100 de militari, la bordul a 30 de vehicule, au părăsit Gao imediat ce epava a fost localizată de o dronă Reaper a armatei franceze.

Potrivit Air Algerie, avionul a decolat din Ouagadougou, cu 110 pasageri și șase membri ai echipajului, cu destinația Alger, în noaptea de miercuri spre joi. El a dispărut de pe ecranele radar la 50 de minute după decolare.

La plecare, aeronava transporta 50 de francezi (51 potrivit ministrului de Externe Laurent Fabius), între care o familie de șapte persoane, 24 de cetățeni din Burkina Faso, opt libanezi, șase algerieni, șase spanioli (membri ai echipajului), cinci canadieni (dintre care patru membri ai aceleiași familii), patru germani și doi luxemburghezi.

La bordul avionului se mai aflau un belgian, un camerunez, un egiptean, un malian, un cetățean din Niger, un român, un ucrainean și trei persoane ale căror naționalități nu sunt cunoscute încă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase